Onderweg met de Motorhome

In het kader van een zoektocht middels “GeoCaching” www.geocache.be kwamen Chris en Guido uit Brussel gisteren in de streek van Schönberg en Mackenbach.

Zij konden niet nalaten even bij ons in Wirtzfeld voorbij te komen om onze meetlat webcam te bewonderen.

Ons huis hadden ze gevonden aan de hand van een uitdraai van de Wirtzfeld Valley Webcam: door het landschap van dat beeld te vergelijken met de werkelijkheid, wisten ze ons te vinden.

Beiden zijn fervente aanhangers van GeoCaching (zie hierboven) de sneeuw, en Guido is ook nog een fervente radioamateur (Guido ON7CI)
Jammer genoeg hadden ze niet erg veel tijd, want hun tocht ging nog verder door de Oostkantons richting Wallonie.

Overigens is duidelijk te zien op de parkeerplaats dat gisterennamiddag alweer veel van de sneeuw gesmolten was.

Geplaatst in Winter 2006-2007.

4 reacties

 1. Leuk om te lezen, wij hebben aan de hand van de webcam ook jou huis gevonden, we zijn toen doorgereden al twijfelden eraan of we niet even goedendag zouden zwaaien. En of zendamateurs er extra lol in hebben om de locatie te zoeken weet ik niet maar ik ben ook zendamateur (PH0FT)

 2. Ik kom wel eens op weekend in Hunningen om te wandelen en te bike dan fiets ik soms door Wirtfeld denkend aan waar zal Hubert nu wonen.
  Fijn om te weten dat ik niet de enige ben die zich afvraagt van waar de webcambeelden komen.

 3. Ongemeen boeiend hoe uw site in mekaar steekt. Uiterst vriendelijke ontvangst door uw lieve gade Brigitte. Ik wil eigenlijk altijd al achter de coulissen kijken en ongelooflijk hoe je dat allemaal in elkaar hebt getoken. Ik stuur onder aparte omslag een foto van uzelf (ik weet niet hoe ik de foto op deze site moet zetten) en die (mijn foto) ziet er stukken beter uit dan de foto van uzelf op uw site. Misschien wil je die ook eens publiceren. We zijn wat vroeger naar huis gereden wegens de regen in uw omgeving… We zijn gestopt voor een tas koffie nabij een vliegveldje in uw buurt (Murringen?). Heb je daar soms de coordinaten van? (www.feuervogel.be) Ben vergeten die op te schrijven. Zeer hartelijk dank voor de gulle ontvanst (Brigitte had ons al zien rondrijden al zoekend en had al besloten dat we “trustworthy” waren…) en proficiat met uw PRACHTIGE site. Guido ON7CI

  hubert

 4. Een reactie op wat Jeroen schreef.
  Ik vertel niets nieuws Jeroen, als ik zeg dat wanneer in geval van calamiteit, zeer vaak alle communicatiemiddelen verbroken zijn. Het zijn dan meestal alleen radioamateurs die verbindingen met de bevolking, politie, hulpdiensten nog kunnen verzorgen.
  Een onderdeel van deze sociale inzet van deze radioamateurs is het vinden of doorgeven van locaties. Het zoeken naar een locatie via geografische coördinaten is dus een (klein) onderdeel van het radioamateurisme. In ons land worden daar nu contests voor ingericht.
  Guido ON7CI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.