Overzicht van reakties van lezers, gisteren

Naam: Dave
Ha Hubert, Het doet me deugd om voor het eerst dit seizoen weer mooie winter foto’s van Wirtzfeld te zien. Eindelijk !! Hier in Nuenen ligt nog niets maar de verwachtingen voor morgen zijn er. Ik kijk er naar uit en heb morgen vrij genomen om met mijn zoon van 2,5 in de sneeuw te spelen. Het is dan voor het eerst dat hij weer sneeuw ziet sinds vorig jaar januari op de hoge venen. Alle sneeuwliefhebbers, een flink pak toegewenst.Groeten,
Dave
Gepost: Feb 7, 11:25

Naam: jerry cannaerts
de webcam van de hoge venen werkt terug hubert.
groeten jerry
Gepost: Feb 7, 10:21

Naam: Marco Simons
Beste Hubert, Bedankt voor jouw berichten. Ik lees ze altijd met plezier en met name 118 was een gevoelige. Ook wij kijken al vanaf december uit naar een lekker pak sneeuw om te gaan sleeën met de jongens. Hetzij Sauerland, hetzij www.skipiste.be Jouw berichten doen ons altijd goed. Ik weet zeker dat jij er veel sneeuwliefhebbers een plezier mee doet. Helaas beginnen wij de hoop van deze winter op te geven. De klimaat-berichtgeving ten spijt vertrouwen wij op een aatal prima winters in de nabije toekomst. Statistisch gezien moet het de komende drie weken wel gaan gebeuren. Zo niet, laat dan de lente maar komen.
Met vriendelijke groet,
Marco Simons
Gepost: Feb 7, 09:15 PM

Naam: albert
idd hubert…. de sneeuwzone van woensdag.. kwam niet verder tot hier.. en zelfs hier sneeuwde het maar 1 cm en minder.. zuidelijker viel er meer maar bleef het niet liggen ..volgens nederlandse weersvoorspellingen verwachten ze op grote school veeel sneeuw van 10 tot 15 cm … deze nacht zou het moeten beginnen in het zuiden van luxemburg frans beglische grens… en tegen de ochtend zou het de ardennen bereiken .. zie : www.knmi.nl ook in nederland voorspellen ze verkeerschaos .
Greetz Albert
Gepost: Feb 7, 09:09 PM

Naam: mario
Laat ons hopen dat we in Vlaanderen dan toch een halve dag sneeuw zien… Laat het maar sneeuwen, liefst deze nacht nog, dan ik tenminste eens de winterbanden gebruiken, want die zijn al serieus aan het verslijten deze winter.
Gepost: Feb 7, 09:05 PM

Naam: DE DEYN PAUL
Hubert,
Bij ons is het nu 20:25, bij u zie ik 21:25
Ondertussen heb ik dus ontdekt dat ik vergeten was de tijdaanpassing in de hoofdinstellingen van het programma na de laatste wintertijd omschakeling aan te passen. Dat is nu dus gebeurd… Sorry
Gepost: Feb 7, 8:26 PM

Naam: DE DEYN PAUL
Zeer mooie foto’s Hubert, die 400D doet het toch maar hé !!!
Gepost: Feb 7, 8:22 PM

Naam: blanckaert johan
eindelijk wat sneeuw daar,hier in roeselare zoals gewoonlijk niks.we hebben wel geboekt in wirtzfeld(drosson)voor weekend van zaterdag tot dindag,voorspellingen zijn zeer slecht.regen ipv sneeuw,brute pech dus,2 jaar geleden ook rond deze periode toegekomen bij +10 graden en veel regen,maar s’nachts overgaand in sneeuw.dat was het beste weekend ooit,30cm sneeuw als we huiswaarts reden,allee geniet maar van de witte wereld
Gepost: Feb 7, 6:25 PM

Naam: jonas
hier in diest (vlaams brabant) is het dinsdagavond om 20 uur beginnen te sneeuwen. hij bleef wel niet liggen op de weg maar het gras en de bomen zien goed wit. woensdagmiddag is het nog altijd aan het vriezen.
Gepost: Feb 7, 5:40 PM

Naam: Mich
In Brussel is het gisteren rond 18u beginnen sneeuwen. Er lag al een mooie witte sneeuwlaag in de tuin toen ik rond 23u ging slapen.
Alles hier nu alweer weg. Het heeft niet lang mogen duren, spijtig. Het heeft toch ook zijn charmes zo alles in het wit. Ik zal moeten genieten van de beelden op de website.
Nog veel winterpret!
Gepost: Feb 7, 4:12 PM

Naam: albert
hier in weiswampach .. 35km zuidelijker als wirtzfeld is het weer beginnen te sneeuwen hier ligt er nu 5.5 cm ongeveer. ik hoop dat het nog meer naar het noorden optrekt hubert 😉 dan kunnen we mss morgen langlaufen bij jullie 🙂
Greeetz
Gepost: Feb 7, 2:53 PM

Naam: geuns rob
Hier in eksel 2 tot 3 cm, mist, 0 graden
Gepost: Feb 7, 2:02 PM

Naam: Mies
Wat een prachtige beelden! Een gevoel van spijt en ook wel jaloezie bekruipt me. In Stabroek geen vlok gezien – tenzij twee natte gisterenavond om 6u. Deze ochtend droge vorst en mistig. Nu (middag) schijnt de zon.
Gepost: Feb 7, 1:47 PM

Naam: Hans Van Gompel
In Rumst gisteren 1cm. Nu is er al veel weg.
Had een vrije dag vandaag en ben eens op ronde geweest. Tussen Brussel en Waver merkte je dat er steeds meer sneeuw lag.
Tussen Waver en Bevekom was het een echt wintertafereel. Minstens 5cm. Volgens Frank Deboosere 10 cm in Bevekom.
Heb er met mijn dochtertje een (kleine) sneeuwman gemaakt.
Ongeveer tot Haasrode lag er een dikke laag. Vanaf Leuven tot Rumst overal een kleine centimeter.
Ben benieuwd voor morgenvoormiddag. Op www.knmi.nl waarschuwen ze dat het in de voormiddag volop zal sneeuwen. Jammer genoeg nadien overgaand in regen.
Gepost: Feb 7, 1:00 PM

Naam: Geoffrey
Wat een mooie beelden zijn dat,
Hier te Zelzate blijft het kwik stagneren op 0,1°C en GEEN SNEEUW te bespeuren,wel mist die nu toch blijkbaar optrekt.
Gisteren avond wel enige tijd smeltende sneeuw maar daarna niets.
Ik hoop dat we komende nacht toch iets mogen verwachten want een winter zonder sneeuw is voor mij geen winter.
Ik hoop dat Karel goed nieuws brengt later op de dag.
groeten
Geoffrey
Gepost: Feb 7, 12:54 PM

Naam: Karel Holvoet
Dag Hubert,
Hier in Alsemberg en omstreken zo tussen de 3 en de 7 cm. Op het KMI slechts 2 cm. Enkele beelden heb ik hier gezet: http://www.phys.uu.nl/~holvoet/sneeuwals.htm
groeten en tot straks voor een update. Morgenvroeg chaos?
Karel
Prachtige Foto’s Karel! Wat bedoel je met: morgenvroeg Chaos? Er komt dus nog meer?

Gepost: Feb 7, 11:21 AM

Naam: wolfie
by the way … dit zijn méringues zoals ze eruit zien op de Col de L’Iseran in de franse Savoie …
Dit is trouwens de hoogste berijdbare bergpas in Frankrijk.
http://web.ticino.com/rudaz/images/iseran1.jpg
k moet zeggen , ge-wel-dig als ge daar doorrijdt … en hoe geweldig moet het zijn om daar bij de ploegen te horen die smorgens die berg op moeten om de weg te ruimen met een chasse neige … nu in de winter is die pas uiteraard gesloten …
Gepost: Feb 7, 11:15 AM

Naam: Peter
De kinderen keken vol verlangen naar de foto’s!
Jammer dat het 230km ver is voor ons of ik was al onderweg!
Ik hoop dat het nu blijft sneeuwen bij jullie en niet weer ergens rond de 20ste maart. Al twee jaar komen we met onze triatlonclub naar Bütgenbach op stage en we hebben al twee keer een pak sneeuw!
Veel plezier met de mooie beelden!
Meer foto’s van deze ochtend in ons foto album onder “laatste uploads”
Gepost: Feb 7, 11:02 AM

Naam: wolfie
gisteren in ‘t naar huis rijden van vilvoorde naar antwerpen nog in een heuse natte sneeuw-storm terecht gekomen …. met het raam open en de kop uit het raam leek het even of ik terug in de Alpen zat met dikke vette méringues langs de kant van de weg (das de “technische” term zoals de mensen ginderachter de opgehoopte sneeuwstroken langs de kant van de weg noemen nadat sneeuwruimers gepasseerd zijn
Deze morgen alleen rond vilvoorde terug een flinterdun laagje van +- 1 cm inderdaad al dan niet met direct gevolg een 3 tal ongelukken op de E19. Mijn vriendin, die even na mij wakker werd en dezelfde baan op moet smste “dit weekend naar de ardennen met de slee!!” 🙂
zet je diepvriezer eens open Hubert , alle beetjes helpen om de sneeuw aan de grond te houden voor het weekend.
Gepost: Feb 7, 10:58 AM

Naam: Niels
In de Antwerpse Kempen, een laagje van 1cm sneeuw maar de sneeuw blijft niet liggen.
Gepost: Feb 7, 10:50 AM

Naam: marlies, Mol
Mooi toch he!!!
Hier ligt een dun laagje in de tuin en omdat het koud is zal het nog wel even blijven liggen, het is rond de nul graden, schat ik.
Een van jou foto’s heb ik nu op mijn bureaublad staan. Ik hou echt van die winterlandschappen.
Spijtig kunnen we dit weekend niet in Atzerath zijn want we moeten werken.
groetjes,
Marlies
Ik vrees dat de sneeuw dit weekend ook al weer weg zal zijn… ik houd mijn hart vast!
Gepost: Feb 7, 10:32 AM

Naam: cis
Hier in Waregem alleen mist & koud, maar sneeuw??? Neen, dat kent onze weergod blijkbaar niet dit jaar. Tot grote ergernis van de klein gasten!
Gepost: Feb 7, 10:20 AM

Naam: Benny
Gisterenavond aardig verrast door de sneeuw !!! Vanmorgen in onze tuin (Meerbeek, 7 km ten westen van Leuven) een aardige 2 tot 5 cm … Ondanks de -1°C op de thermometer is de sneeuw al wat gesmolten. Op de wegen weinig of geen problemen …
Afwachten of we komende nacht en morgenochtend nog wat gaan krijgen …
Benny
Gepost: Feb 7, 10:08 AM

Naam: mario
Pff in aalst lag er een nog een laagje van +-1cm. Hier in Merelbeke op het werk ligt er niets. Het vriest wel en er hangt een dikke mist.
Hopelijk morgenvroeg toch nog wat sneeuw.
Gepost: Feb 7, 9:58 AM

Naam: wolfie
gadverdikke
waarom kan het hier nu nooit eens deftig blijven liggen
Gepost: Feb 7, 9:34 AM

Naam: Steve Van de Voorde
Hier ligt geen sneeuw (www.antwerpenwebcam.be). Ook het beetje dat gisteren gevallen is was nauwelijks het vermelden waard. De ijsregen vanacht was wel leuk of was het de mist die bevroor. Het tikte zaxhtjes tegen mijn muts.
Zucht, ik verlang echt eens naar een fatsoenlijke winterprik.
Steve
Gepost: Feb 7, 9:30 AM

Naam: Johan Schokkaert
Eindelijk sneeuw !! Hopelijk ligt er volgende weekend ook want dan komen wij naar Manderfeld een weekendje uitblazen
Gepost: Feb 7, 9:10 AM

Naam: Jos en Suzy Hermans-De Ren
Ha, die gelukzak
Nu 07:30 reeds van 06:00 op pad met volgende situatie in het Antwerpse.
Stilstaaande auto’s bevroren door oude sneeuw of ijzel.
Ten zuiden van Antwerpen (oude) half gesmolten sneeuw op daken en grasvelden. Wegen niets meer te merken, wel nat, opkomende mist
Ten Noorden van Antwerpen, natte wegen, mist
Ten Westen (Waasland) natte wegen, tot dikke mist.
MAAR temperatuur licht onder 0 ° C waardoor ijsvorming ontstaat op boven leidingen spoorweg ( prachtig spektakel als er nu een motrice door de mist rijdt) Trappen bevriezen .
Oppassen op de weg
Jos
Gepost: Feb 7, 7:32 AM

Geplaatst in Reisverslagen Lezers, Winter 2006-2007.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.