Boek: Das Moor des Vergessens, door Val McDermid

Zojuist weer een boek uit de bibliotheek uitgelezen: Das Moor des Vergessens, door Val McDermid. Originele titel is The Grave Tattoo, de Nederlandse versie heet: Zeemansgraf

In het Lake District wordt een veenlijk met vreemde tatoeages gevonden. Is het inderdaad een zeeman die na de muiterij op de Bounty naar Engeland is teruggekeerd? Zou hij iemand het ware verhaal over die geschiedenis hebben doorverteld? Jane Gresham is daarvan overtuigd en gaat op zoek naar een geheim manuscript dat volgens haar in zijn geboortedorp moet zijn. Het blijkt meer dan gevaarlijk: iedereen die ze erover benadert, sterft vlak daarna.

Uitgeverij Droemer, Das Moor des Vergessens, door Val McDermid, 536 blz.

Geplaatst in Mijn boeken, Winter 2006-2007.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *