Zondag, 11 Februari 2007


Wirtzfeld, 10.15 uur

De wind waait deze ochtend vrij krachtig en ook vandaag wordt er nog regelmatig een regenbui verwacht.

Terwijl verleden jaar om deze tijd tienduizenden ski-hazen naar de Oostkantons afzakten om van de sneeuw te genieten, liggen de temperaturen nu veel te hoog, (bij ons rond 5° C) en doet het weer meer aan herfst dan aan winter denken.

Ik kan me voorstellen dat Mike blij is om terug naar Egypte te vertrekken (hij vliegt deze nacht vanaf Frankfurt), want de temperaturen daar zijn dan wel ’s avonds en ’s nachts nog wat aan de frisse kant (12°C), maar overdag stijgen die alweer tot 25° C. En van regen is er daar geen sprake.
Nadeel is natuurlijk dat hij vandaag weer de hele dag druk in de weer is om zijn koffers gepakt te krijgen, want zoals gebruikelijk neemt hij ook deze keer weer veel extra bagage mee.

Net de goede tijd om te vertrekken, voordat hier het “gekke seizoen” begint: van 15 tot en met 20 Februari wordt namelijk hier in de Oostkantons Carnaval gevierd, met veel optochten en veel vertier in de zalen van diverse dorpen.


Wirtzfeld, 10.15 uur

Geplaatst in Winter 2006-2007.

Eén reactie

  1. Ik wens Mike een ongelofelijke trip naar Egypte en ja ik zal er heel waarschijnlijk ook in maart aanwezig zijn. Ik wens het beste
    groetjes mj

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.