Gansrijden ipv Carnaval

Hubert,
Geen carnaval in Stabroek maar wel ganzenrijden deze zondag. Een glimp van deze kleurrijke bedoening vind je op bijgevoegde foto en bij
Gazet van Antwerpen
Prettig weekend!
Mies

Is dat een echte gans of is dat een pop?

Geplaatst in Winter 2006-2007, Wist je dat...?.

2 reacties

 1. Wel dat is ook mijn vraag?
  Het antwoord zal wat later komen, denk ik, want Mies is naar Weywertz vertrokken of Ria moet antwoorden …
  Anders zal Gaia wel zorgen dat dit spel geen lang leven meer beschoren is.
  Op de thermometer hier buiten is het nog -3, Hubert, maar hij hangt tegen de buitenmuur, dus eigenlijk niet beschut. En deze morgen om 7 uur was ’t -4,5.
  prettige dag …
  Marlies

  Marlies, wij hebben drie buitenthermometers: die onder thermometerhut (1.5 m hoogte boven gras en beschut) geeft de temperatuur aan die wij op de website publiceren, eentje hangt boven de garagedeur richting Westen en die geeft ongeveer dezelfde temperatuur aan, en eentje staat onder het terras op de grond, die geeft nog minus waarde aan. In het dal bij het beekje zijn de velden wit bevroren, dus daar is het ook nog een stuk kouder… Maar voor de website geef ik dus alleen maar de thermometerhut temperatuur op, aangezien dat de beste vergelijkbare waarde is met andere officiële metingen

 2. Ja, Marlies, goed gezien! We beleefden alweer een “prachtig weer”-weekend in WW en omgeving. Vrijdag in WW zelf gewandeld en een dood gereden vos aangetroffen. Zaterdag in Konzen een 10-km Venen wandeling gemaakt.
  Nu het antwoord op jullie vraag: het is een echte gans. 10 jaar geleden vertrokken ze met een levende gans. Die stond dan in een kooi op de praalwagen waarmee ze eerst door het dorp trokken. Na inmenging van de dierenvrienden (al is dit relatief) moet de gans eerst gedood worden alvorens ze in het net wordt opgehangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.