PC Banking: Fortis nieuwe layout kost veel toner…

Sinds enkele dagen heeft Fortis PC banking een nieuwe layout, niet alleen online, maar ook op de bank uittreksels die je zelf kunt afdrukken. Vroeger bevatten de uittreksels alleen tekst, maar in de nieuwe layout hebben ze een dikke rode balk boven elk afschrift gemaakt (2 per DINA4 pagina). Onder het motto: het oog wil ook wat.
Maar dat betekent wel dat je nu per uittreksel toch gemakkelijk 3 x zoveel toner gaat gebruiken op je printer als vroeger. Terwijl iedereen er tegenwoordig van overtuigd is dat je spaarzamer met alle ressourcen moet omspringen.

Geplaatst in Winter 2006-2007, Wist je dat...?.

7 reacties

 1. Hallo Hubert

  Niet alleen de drukkkosten swingen de pan uit.
  Heb je al eens nagegaan hoeveel je elk jaar “hoeft” uit te geven aan bank kosten .
  Niet idereen heeft kennis en of PC in huis om aan thuis bankieren te doen, en dan wordt je wel lekker gepluimd (vind ik althans).
  Heb al die banken de bons gegeven en ben overgestapt naar een zogenaamde spaarbank, en vermits we niet aan stemmingmakerij of reklame mogen doen verklap ik enkel dat hun logo bijna hetzelfde is als dat van Apple/Mac. Alle verrichtingen, alle krediekaarten, Visa, alle overschrijvingen worden gratis, ja dat bestaat nog buiten het opgaan van de zon, uitgevoerd.
  Voor mij scheelt dit ongeveer EUR 160/jaar. Voor dat bedrag verblijf ik 4 dagen langer in El Gouna in vol pension. Dus daar heb ik meer aan.
  Als je meer info wenst, of indien er lezers interesse hebben , dan lees ik het wel op [email protected]
  Jos

  Van wie mag er geen reklame gemaakt worden? Vertel het maar gerust, er zullen meer mensen interesse hebben.

 2. Dag Hubert,
  Men kan nog altijd die printerinstellingen op zwart/wit regelen, bespaart toch altijd nog een beetje op het rood, want de hoofding=FORTIS= staat ook in het rood.
  Schwarz- und Weiß-Grüße aus Landen.
  Fons.

  Fons, ik druk alleen maar zwart/wit (laserprinter),… de rode balk wordt echter als grauwe balk mee afgedrukt (en die was er dus vroeger niet), en die oppervlakte ervan is drie keer zoveel toner als de tekst per uittreksel… zodoende

 3. Printen is ouderwets Hubert
  Je kunt de afschriften als PDF op de computer bewaren.
  Wanneer je echt moet printen: PDF’s van webpagina’s worden vaak zonder achtergrond, balken e.d. opgeslagen Dan eerst PDF maken en dan de PDF printen.

  Groet,

  Bert Bakker
  NL Zwartsluis

  Bert, de uitttreksels van Fortis (België) zijn al jaren lang alleen in PDF Formaat downloadbaar. (na downloaden kun je geen uittreksels bij de bank meer opvragen, we moeten ze dus inderdaad op de computer bewaren). De door Fortis geleverde dokumenten in PDF hebben geen background optie die uitgeschakeld zou kunnen worden. De webpage van de uittreksels als PDF bewaren is niet toegestaan omdat ze als officieel fiscaal dokument bewaard worden (we spreken immers hier over firma dokumenten en niet over prive uittreksels). Website source aanpassen en dan saven als PDF zou een klein kunstje zijn, dan zou er te gemakkelijk gefoefeld kunnen worden. Dus we moeten het inderdaad met de standaard PDF formaten van Fortis doen

 4. De eerste dag van de vernieuwing ging alles goed. Maar nu! Het is mij onmogelijk om nog via internet te bankieren. Hoe is dat op te lossen???

  bij mij funktioneert het wel… zie ook mijn prive bericht aan jou gestuurd met info voor helpdesk van fortis

 5. Mijne heren
  Laat de vernieuwing maar .Zet alles maar terug bij het oude, dan kunnen wij zonder problemen pc bankiren,en heeft U ook minder werk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.