Donderdag, 22 Februari 2007


Vandaag zal het overwegend droog blijven, maar wel meestal zwaar bewolkt.
Geen vooruitzichten op sneeuw. De temperatuur blijft (ook de komende dagen) boven nul.

Terug naar mijn “opgraving”:

Gisteren heb ik dus kunnen vaststellen, dat het regenwater in de regenafvoer blijft, en de vochtige plek in de souterrainkeuken gelukkig niet teruggekeerd is.
Het lek zit dus inderdaad in het opengelegde gedeelte van de keldermuur…

Ook was ik gisteren naar de bouwmaterialenzaak in Büllingen: en heb weer iets nieuws geleerd. Kiezelstenen kunnen ze daar niet leveren…
Wanneer ik de normale beton-kiezel zou nemen, zit er zand tussen de stenen en dat zou door het sijpelende water opnieuw de omgeving van de drainageleiding dichtslibben, zoals ik tijdens het opengraven afgelopen week had gemerkt. Maar men wist mij bij de bouwmaterialenzaak wel een leverancier in Malmedy te noemen die zulke kiezelstenen kan leveren. Die kiezelstenen worden zonder zand geleverd, waardoor het water zonder grote tegenstand door kan sijpelen tot in de drainaigeleiding, dus zonder dichtslib gevaar.

Vandaag zal men mij terugbellen om de levering af te spreken. Maar eerst moet ik nu nog het vrijgelegde gedeelte mit bitumen overstrijken en (ingedachtig het idee van Jos gisteren) er eventueel nog een laag roofing tegen aan kleven, voordat ik dan de noppenplastic ertegen kan plaatsen en laag voor laag opvul met de kiezelstenen.

Ik ben dus voorlopig nog niet klaar…

Geplaatst in Knutselen, Winter 2006-2007.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.