Vrijdag, 23 Februari 2007

Vandaag is het bewolkt, en af en toe een bui. En ook het komende weekend zal bewolkt blijven en regelmatig een bui brengen. De sneeuw die door enkele stations voorspeld werd voor het eind van deze week is vanuit het Noorden slechts tot in Denemarken gekomen, voor ons zit er niets bij. De temperaturen blijven nog tot volgende week veel te hoog voor de tijd van het jaar.

Vergelijk maar eens de winter vorig jaar en van twee jaar geleden via de links onder dit bericht…

Gisteren heb ik de vrijgelegde buitenkant van de keldermuur met de hogedrukreiniger schoongespoten, maar nu moet de muur natuurlijk eerst weer kompleet droog zijn voordat ik met het bitumenwerk kan beginnen.


Ik heb alvast mijn alleroudste kleren opgediept, want dat werkje zal wel niet zonder spatten verlopen… Nu maar hopen dat de weersvooruitzichten niet al te nat worden, zodat dit snel klaargemaakt kan worden.

De speciale kiezelstenen voor de drainage gaan 42 EUR per ton kosten (ca 125 EUR voor 2 kubieke meter), maar omdat ik ze niet zelf kan afhalen, komt er nog eens 75 EUR voor 3 BigPac zakken bij en 80 EUR voor het transport van Malmedy tot in Wirtzfeld. Plus de BTW. Dus in totaal ongeveer 340 EURO…

Verder merk ik duidelijk dat ik afgelopen weekend toch wel zwaar werk verricht heb, nu ik weer achter mijn computer zit en administratief werk doe, melden mijn spieren zich meer dan gewoonlijk. Jammer genoeg heeft mijn weegschaal echter niets van al dat gezwoeg gemerkt.

Gisterenavond werden we in Wirtzfeld alweer opgeschrikt door de zwaailichten van de brandweer uit Büllingen, die in een schuur in Wirtzfeld een (gelukkig slechts) klein brandje moest bedwingen. Deze ochtend moesten twee brandweerwagens terug naar Wirtzfeld komen, waarschijnlijk wegens nablus werkzaamheden op hetzelfde adres.


Ondertussen is ook Batibouw in Brussel begonnen, de grote bouwbeurs.
Ik probeer volgende week eens een dagje tot daar te gaan, mij eens informeren over de nieuwste snufjes. Het is al jaren geleden dat ik er nog eens geweest ben, en in de tussentijd zijn veel technieken veranderd.

Vooral op het gebied van zonnecollectoren, warmtepompen en dergelijke wil ik mijn kennis eens wat updaten, want een mens is nooit oud genoeg om erbij te leren…

In die zin iedereen een prettig weekend gewenst.

Hubert

Geplaatst in Knutselen, Winter 2006-2007.

4 reacties

 1. Ook een prettig weekend toegewenst Hubert, en nog veel moed toegewenst bij uw werkzaamheden.
  Hier in het Gentse is het momenteel 22° in de zon uiteraard, en mijn narcissen staan al in bloei,

  Gaby

 2. Hallo Hubert,

  Wij gaan ook eens naar de bouwbeurs, weten wel nog niet wanneer volgende week. Ik hoop dat Ge enkele goeie ideetjes kunt opdoen voor Uw tochwel grote werken, succes nog en groeten uit Landen.

  Fons.

 3. Hallo Hubert
  Nog een kleine hint.
  Als je begint met bitumen. Opgelet voor de vluchtige stoffen in deze produkten. Ga na of deze dampen niet zwaarder zijn dan de lucht zodat zij in “je put” (nu wat een uitdrukking) blijven hangen, het zou je put maar worden. Vraag alvorens een produkt te kopen de bijhorende veiligheidskaarten (MSDS in het Engels) . In de zon werken is lekker , doch bescherm je ogen, gelaat, armen, handen, de vrijkomende vluchtige stoffen iriteren en veroorzaken huidbrand. Bij ons in nautische middens noemde men vroeger het “Teren” van de schepen ” Gaaaaazen” (van gaz) en dit heeft zijn naam niet gestolen.
  Veilig werk, toegewenst, Jos

  Ik ben ondertussen al klaar met de bitumen, en heb alles goed overleefd.. toch bedankt voor de tip, hoop dat anderen er ook van kunnen leren

 4. Hubert mag ik er nog iets aan toevoegen aan wat Jos zei.

  Moest het gebeuren dat u iemand bewusteloos of in nood ziet liggen in een put, nooit afdalen tenzij u een zuurstof/lucht masker hebt en kunt gebruiken (getrained zijt dus).
  Uit mijn vroegere beroepservaring weet ik nog dat er zeer vaak twee doden zijn bij dergelijke incidenten: het originele slachtoffer en de eerste helper.
  Nog veel moed overigens.
  Guido

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.