Woensdag, 28 Februari 2007

Vandaag moeten we rekening houden met toenemende wind en opnieuw veel neerslag.

Volgens een bericht op de Duitse TV heeft men vastgesteld dat het weer in het weekend veel vaker slecht is als door de week.

In een studie die de afgelopen 15 jaar werd gehouden, kwam men tot de volgende analyse:

– Dinsdags schijnt de zon veel vaker,
– Woensdags is het de warmste dag van de week,
– en Zaterdags valt er het vaakste regen.

Als een van de redenen voor dit “wekelijkse” gedrag noemt men de luchtvervuiling die groter is tijdens de week, waardoor in het weekend extra veel wolken gevormd zouden worden.

Geloof het of niet…

Mijn levering kiezelstenen kan deze week nog niet geleverd worden, die firma in Malmedy schijnt veel tijd nodig te hebben om een van hun vrachtwagens met kraan tot in Wirtzfeld te krijgen… deze levering zal hun waarschijnlijk te klein zijn… maar mij is die te zwaar om zelf voor het transport te kunnen zorgen.


Betere bescherming van mijn “kuil”

Ik heb vanochtend het zeildoek verwijderd dat mijn brandhout bij het tuinhuisje moet beschutten en dit aan de dakoverstek van ons huis bevestigd, omdat ik vrees dat de lichte afdekking die ik eerst had gelegd, te snel zal wegwaaien, omdat men vrij veel wind voorspelt voor vandaag.

Het brandhout ligt beschut richting Oosten, en de wind komt uit het Westen, dus erg nat zal het niet worden de komende dagen.

Toen de regen kwam, bleek al snel dat dat ook niet zo’n goed idee was, want de regen verzamelde zich op het zeildoek. Dus dan nog maar snel anders geplaatst:


Regentent

Het grootste deel van de regen blijft nu van de kuil weg, en het water kan aflopen zonder de rand af te kalven.

Geplaatst in Winter 2006-2007.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.