Donderdag, 1 Maart 2007

Ook vandaag regelmatig buien en een vrij krachtige wind. Gisterenmiddag en avond hebben we een zwaar onweer boven Wirtzfeld gehad, zodat we de meeste van onze stekkers uitgetrokken hebben om de schade zoveel mogelijk te beperken. Maar gelukkig zijn we van blikseminslagen verschoond gebleven.

Wel viel er gedurende een korte tijd veel hagel en heel even was de wereld een beetje wit, maar dat duurde niet lang, want na een kwartier was die hagel ook weer gesmolten. Nog maar eens veel te warm.

Voor de meteorologen zit de winter er vandaag op, omdat in hun métier alleen gerekend wordt met volle maanden. En het was inderdaad één van de warmste winters, met een gemiddelde temperatuur in Ukkel van 6.6°C.

In Wirtzfeld lag die gemiddelde tempertuur natuurlijk iets lager, maar toch noteerde ons kleine weerstationnetje gedurende deze winter de volgende doorsnee temperatuur:

December 2006: 3.0 ° C, Januari 2007: 3.5° C en Februari 2007 3.6° C, dus een wintergemiddelde van 3.3° C.

Omdat we onze weerstationnetje pas sinds Juni 2006 hebben geïnstalleerd, heb ik nog geen vergelijkende data ten opzichte van andere winters.

Hier zijn mijn maandelijkse temperatuur statistieken voor de afgelopen maand: Februari 2007:

En hier nog eens het verloop van de temperatuur sinds we onze weerstationnetje hebben geïnstalleerd (Juni 2006)

Het gemis aan sneeuw is ons alleszins allemaal duidelijk bijgebleven. Mijn mooi ontwikkelde sneeuwmuur op de Valley webcam heeft slechts 2 keer een beetje sneeuwtaferelen mogen tonen, en ook onze (jarenoude) meetlat webcam is niet echt tot bijzondere prestaties gekomen…

Ter vergelijking één jaar geleden:

1 Maart 2006

of twee jaar geleden:
foto van de dag
1 Maart 2005

Geplaatst in Lente 2007, Winter 2006-2007.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.