Zaterdag, 3 Maart 2007

Opnieuw veel wind deze ochtend en er komt weer regen, die plaatselijk vrij hevig kan zijn.

Karel Holvoet schrijft hierover:

Dag Hubert,
We zijn op weg om het record te breken van de dunste sneeuwlaag ooit in een volledig winterseizoen (nov-april). In de Ardennen kwamen we niet aan 10 cm en dat is zeer uitzonderlijk. Trieste cijfers dus. Zelfs een late prik met 20 cm zal de winter dan niet meer goed maken, zeker niet! En ja, de voorbije twee seizoenen waren dus inderdaad de warmste ooit. De trend lijkt zich verder te zetten en verandering zie ik niet zo snel jammer genoeg. De komende dagen altijd wisselvallig maar ook altijd net te warm voor echt een pak sneeuw. Er zullen wel enkele van die natte sneeuwbuien vallen de komende week.Maar zoals je al veelvuldig schreef, is het een prachtige regio om andere activiteiten te plannen. Mij vind je er ook geregeld. Bijvoorbeeld rond het meer zelf, mountainbike tochten, eens lekker eten, doorrijden naar bvb Mürringen, enz, enz.. vele groeten,
Karel

Mijn (toch wel erg vermoeiende) trip naar Batibouw gisteren is goed verlopen, daarover morgen meer…

Niet vergeten: deze nacht is er mansverduisterind, (de maan komt in de schaduw van de aarde te liggen) en dat is tussen kwart voor twaalf en 2 uur deze nacht te bewonderen mits het wolkendek openbreekt.

Ook is het vannacht de nacht van de duisternis en zouden veel gemeenten mee doen om de openbare verlichting te dimmen. Daardoor zou je vannacht bijzonder veel sterren moeten kunnen zien. Maar houd je huis in de gaten, er zijn dan beslist ook weeer veel inbrekers onderweg.

In onze streek is het de laatste tijd weer behoorlijk vaak raak, niet alleen bij o.a. een broer van Brigitte werd in zijn schrijnwerkerij in Büllingen ingebroken en grote schade aangericht, maar ook bij een vriend van Jochen die een Pub in Bütgenbach voert, werd deze week ingebroken. Naast opgengebroken flipperkasten werden daar ook 20 borden en 20 cordon bleu meegepikt, de politie gaat ervan uit dat er in de bossen in onze streek een aantal mensen heimelijk kampeert die er dan ’s nachts op uit trekken om hun buit binnen te halen.

Verder is nog te melden dat de storm die op het ogenblik over België trekt, in de loop van vanavond zou moeten bedaren. Ik hoop het maar, want het zeildoek dat ik over mijn kuil gespannen heb om zoveel mogelijk regen tegen te houden, begint al te scheuren door de felle rukwinden die in onze streek tot 100km per uur gehaald hebben.

Geplaatst in Winter 2006-2007.

6 reacties

 1. Ja jammer dat er geen sneeuw valt… enkel hier in aalst veeeeel regen en veel wind. Deze morgen was er al een windpiek van 100kmh bij ons!

 2. Ik ben vannacht naar een bal geweest in discotheek de Kokorico (van mijn middelbare school waar ik vroeger zat). Toen ik buiten kwam rond 5u werd ik bijna omvergewaaid. Zo’n verschil met enkele uren voordien toen ik pas binnen ging.

  Lode, lag dat aan de wind of aan de stabiliteit van de grond? Soms kan de grond erg wiebelig zijn om 5 uur ’s ochtends vanwege de invloed van het binnendringende vocht…ha

 3. ik kan je verzekeren het was toch het eerste hoor 🙂 ik had 2 biertjes en 2 cola’s op, van een sobere avond gesproken…

 4. Ik heb vandaag al een paar keer de website http://www.weerstationaalst.be bekeken, maar sorry zeg …
  Als je de windsnelheden zag gaven die 51 km/uur aan, nu zelfs 15. De buienactiviteiten op de kaart spraken voor ’t zuiden van ’t land helemaal niet van regen.
  Voor ’t moment regent het hier dat het giet en op de kaart enkel buitje te zien dat over nederland trekt.
  Ik kan niet volgend … is die website wel echt juist???
  een prettig nat weekend gewenst,
  Marlies

  Marlies, volgens mij geeft die website alleen de blikseminslagen en onweders op, en niet de regenbuien. Wij hebben sinds enkele weken een andere link op onze webite naar een buienradar website, en daar is dus echt wel meer regen te zien. In Wirtzfeld is het op het ogenblik even niet aan het regenen, maar we hebben vandaag wel al onze portie gehad. Ook de wind valt nu een stukje terug, maar af en toe is er een behoorlijke storm aan het tieren. Ik ben op het ogenblik bezig mijn 122 foto’s van Batibouw te sorteren, te uploaden en een eerste verslag daarover te schrijven, maar die reportages zullen pas vanaf morgen en de dagen daarna op onze website gepubliceerd worden.

 5. Idd malies enkel blikseminslagen en onweerszones.
  Kijk even bij extremen en dan hoogste windpiek op vandaag.
  Daar stond de hoogste windpiek 100kmh om 06u44 🙂

 6. Ja Mario, ik heb het gezien, sorry hoor, in ’t vervolg kijk ik daar naartoe. Maar de regenactiviteit is idd beter te bekijken op de weblink van Hubert.
  Ivm met Batibouw, Hubert: Wij gingen gisteren in Mol op bezoek bij kameraden, die hadden een tijd geleden een houtkachel gekocht.
  Ze waren enkele jaren geleden op Batibouw geweest en hadden een folder van ‘Eurovlam’ meegebracht. Dat fabriek of ten minste magazijn staat in Tilburg: http://igcgroup.creactiv.nl – dat is niet zo ver van bij ons.
  Wij hebben hier in Atzerath een lekker gezellige openhaard, en idd het warmt natuurlijk, maar bij onze kameraden … echt niet te geloven.
  Ron is dus al even aan ’t zeggen om een inbouwkachel te plaatsen.
  Het is een prachtig vlamsysteem, de vlammen draaien in ’t rond, het venstertje wordt daardoor zelfs niet vuil. Als je op de website ziet beschrijft men daar het systeem. En het is waar!
  Die vrienden hebben er ook een speksteen op liggen die nog 2 uur warm blijft. Het is geen goedkope investering, want als ik het goed heb, hebben ze ongeveer in totaal 2.500 euro betaald, wel geleverd in huis (voor gans de benelux)
  Zeker tegen dat we hier komen wonen zullen we die aankoop doen denk ik.
  groetjes,
  Marlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.