Dinsdag, 6 Maart 2007

Gisterenmiddag is het opnieuw opgeklaard en hadden wij vrij zonnige momenten in Wirtzfeld. In de loop van vanochtend zal er echter opnieuw een regenfront over ons land trekken en men spreekt van veel neerslag en opnieuw rukwinden tot 75 km/uur.

Vanochtend heb ik opnieuw een afspraak met mijn tandarts, Jochen moet naar de polikliniek voor een nacontrole van zijn knie-operatie, en Brigitte vanwege haar achillespees. Druk pendelverkeer van kneusjes tussen Wirtzfeld en Sankt Vith dus.

Morgen en overmorgen zou het echter droog blijven, dus ik zal dan proberen mijn kuil opnieuw vrij te maken van ingestorte aarde aan de zijkanten en dan de tweede en derde isolatielaag aanbrengen voordat we eind van deze week alweer opnieuw met veel regenval geconfronteerd worden. Ik wou maar dat mijn kiezelstenen voor de drainage geleverd werden, dan kan die kuil ook weer direkt dicht.

Na nog maar eens opbellen bij de leverancier van de kiezelstenen heeft men mij gisteren beloofd dat het “tegen het eind van deze week” geleverd zal worden. Jongens, wat doet die firma moeilijk. Ik noem beter nog geen namen, eerst zien dat ik mijn kiezelstenen binnenkrijg en ik dat gat dichtkrijg.

En dan nog de volgende reaktie:

Beste Hubert, Ik vind het eigenlijk wel comisch dat op de startpagina van de website van Wirtzfeld al heel de winter te lezen staat : “op onze webcam kan U chequen hoeveel sneeuw er ligt…” Daarvoor heb ik in deze tijden echt geen webcam nodig : er ligt gewoon geen sneeuw, helaas !

Daar ben je niet de enigste die dat jammer vind.

Toch blijf ik elke dag kijken, alleen maar om de sfeer op te snuiven en in gedachten even in Wirtzfeld te zijn. Zalige rust ! Mag ik nog een kleine opmerking : op de webcam zijn al enkele dagen twee pvc flessen te zien. Sluikstorten ? Foei! De groeten en zodra ik in brugpensioen ben kom ik daar iets zoeken om regelmatig te verblijven. Urbain

Urbain, die plastic flessen zijn een antimol aktie: afgesneden flessen staan in de mollengangen en moeten door het windgeruis eigenlijk de mollen tegenhouden, maar het lukt nog niet al te best…

Geplaatst in Knutselen, Lente 2007, Winter 2006-2007.

4 reacties

 1. Beste Hubert

  Ek het heel toevalig op jou Blog afgekom. Ek sie toe dat daar `n ander Koos Lock voorheen op jou Blog geskryf het. Jy het waarskynlik teen die tyd agtergekom dat ek van Suid-Afrika is. Kan Koos Lock van Belgie asseblief met my kontak maak. Sal interressant wees om met my naamgenoot van baie ver te komminikeer. Mooi bly in Belgie.
  Voorspoed daar.

  Ek heb uw geskryf an die person door gesture. Mooi bly in Suid-Afrika!

 2. Halo ik volg dagelijks uw berichten
  ik heb een Caravan staan op de camping in Ovifat
  op deze manier weten wij welk weer het daar is en wat nieuws van de streek
  veel geluk en een droge kelder,
  wij wonen in Zelzate bij Gent.

 3. ik vind het geskryf van Koos Lock wel lief, van mij mag deze bezoeker af en toe het weer bij hem beschrijven.
  groetjes
  Marlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.