Woensdag, 7 Maart 2007

Vandaag zou het toch niet helemaal droog blijven, waardoor de tijdspanne om aan mijn kuil te kunnen werken, weer een stuk korter wordt.

Maar: nadat de kiezelstenen leverancier mij toch maar weer opnieuw niet had teruggebeld, heb ik ’s middags nog eens zelf opgebeld bij die leverancier, en dit keer heeft men mij beloofd dat die kiezelstenen vrijdag geleverd zullen worden. Ik ben benieuwd.

De regenbuien die voor gisteren beloofd waren, hebben het grootste deel van de ochtend en namiddag Wirtzfeld verschoond. Pas na 15.00 uur zijn bij ons de eerste regendruppels gevallen, zodat ik deze droge periode eigenlijk voor buitenwerkzaamheden had kunnen benutten.
Het is niet altijd even gemakkelijk om van lenteweer te willen profiteren terwijl het eigenlijk nog winter is…

Mijn bezoek aan de tandarts was kort maar heftig: een kies getrokken, een andere kies die verleden week ook nog afgebroken was, heeft hij bijgeslepen en gevuld. De verdoving is ook pas rond 15.00 uur in de namiddag beginnen uit te werken, en de rest van de dag heb ik scheef lopen lachen als een boer die kiespijn heeft, bij wijze van spreken.

Nog even terugkomend op het afgelopen weekend (vanwege mijn batibouw berichtgeving had ik niet voldoende plaats op mijn website) maar Mies de Wolf stuurde nog volgende berichtje:

Hubert,
Jij merkte er wellicht niets van maar het parcours van de East Belgian Rally liep oa door Weywertz. Vrijdag was ik door een ‘testrijder’ bijna van mijn sokken gereden en zaterdag doken er ondanks het winderige en vochtige weer, heel wat toeschouwers op. Wij bekeken het schouwspel vanuit onze luie zetel. Toen we ’s avonds de racers gade sloegen, zagen we er eentje plots stil staan. Geen eenvoudige klus voor de takeldienst om door de smalle – normaal verkeersvrije – straatjes te laveren. Zondag – toen er weer (letterlijk en figuurlijk) kon gewandeld worden, merkten we dat er een boom ‘in de weg had gestaan’…. Meer daarover kun je nalezen op: HIER KLIKKEN
Tot over 14 dagen, dan zijn we er opnieuw!
Groetjes, Mies

De meegestuurde foto kan ik jammer genoeg niet plaatsen, die heeft © van Belga.

Geplaatst in Vals gebit?, Winter 2006-2007.

3 reacties

 1. Onze Ron noemde deze Rally, de Ardenne Bleue. Ik zie dat de naam dus dit jaar veranderd is.
  Wij kwamen zaterdagmiddag af en moesten uitrit 16 nemen want het parcours dat wij normaal rijden, over de Schlierbach was afgesloten. Men reed langs Breitfeld, en op het viaduct van Breitfeld stond de politie. Onze buurman zei dat er zeker 5 politiecombi’s stonden op het parcours Burg-Reuland, zondags. Er was dus controle zodat ze zich aan de verkeer-regels moesten houden. Hij passeerde dan ook bij ons aan de deur in Atzerath omdat ze van de ene proef naar de andere reden. Als wij gingen wandelen stonden zeker 6 à 7 wagens te tanken op de Luxemburgstrasse in St. Vith. (ze hadden dorst, hahaha)
  Zo te lezen komen Mies en haar familie ook om de 2 weken naar hun buitenverblijf in de Oostkantons. Als ik het goed heb, net hetzelfde weekend als ik vrij ben en wij ook naar ons knus huisje afreizen.
  Mies, zijn jullie ook van plan om er vast gaan te wonen???
  groetjes,
  Marlies

 2. Wees daar maar zeker van Marlies! Hoe vlugger, hoe liever maar ik vrees dat we eerst nog een aantal jaartjes moeten werken alvorens het zover is… Langs de andere kant is het nu wel dubbel genieten en energie opdoen om er weer 14 dagen tegen aan te kunnen. Het andere weekend heb ik dienst, vandaar. Ik kom er dan ook letterlijk mijn longen volzuigen, iets wat hier tegen de haven niet kan.
  Groetjes,
  Mies

 3. Mies, hadden we geweten dat ge de rally ook van bij jullie kon zien waren we wel komen vragen of we niet bij jullie mochten komen zien ,daar er aan de alte mühle de bomen zaterdag nogal gemakkelijk omvielen. Ik ken iemand die daar boven stond in een bos en daar is weggelopen omdat hij het niet vertrouwde. Daar zijn zaterdagmiddag verschillende bomen omgevaalen ,dus hebben die van de rally daar nog geluk gehad. Spijtig genoeg deed mijn favoriet, Bruno Thiry, niet mee. Maar het doet wel goed om na meer als tien jaar nog eens een rally te kunnen zien en dan nog in eigen dorp.
  Groetjes,
  Ria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.