Donderdag, 8 Maart 2007

Vandaag zal het de hele dag droog blijven. Ik ben benieuwd, want gisteren namiddag heb ik in tegenstelling tot de weersvoorspellingen toch niet buiten kunnen werken omdat er af en toe nog een regenbui viel.

Misschien vandaag beter?

Al Gore was in Brussel op bezoek en prees onze premier Guy Verhofstadt over zijn streven om de CO2 uitstoot te verminderen. Alhoewel Belgie de komende jaren eerst nog meer CO2 vervuiling wil goedkeuren als Europa eigenlijk toestaat.

Dat herinnert mij eraan dat in Duitsland steeds meer stemmen opgaan, om in toekomst niet meer met het vliegtuig op vakantie te gaan, vanwege de grote luchtvervuiling die vliegtuigen veroorzaken.

En ook in Duitsland worden nu alle auto’s, oud en nieuw, in CO2 vervuilingsklassen ingedeeld, en heb je binnenkort een bepaalde sticker op je ruit (geel, groen of rood) nodig om in de grotere steden nog het centrum binnen te mogen rijden. Wie sterk vervuilt, blijft buiten en moet met het openbare vervoer.

Is dat niet een beetje overdreven? Wat vinden jullie van deze ideeën?

Geplaatst in Winter 2006-2007.

6 reacties

 1. Lijkt me toch enigszins overdreven, hoor.
  Niet meer met het vliegtuig, zodat je ellenlange files krijgt en die zijn pas vervuilend…
  Ik denk vaak dat bij ‘de kleine man’ er al wel een (hetzij lichte) bewustwording bezig is, al was het maar uit puur economische besparing.
  De grote industrieën daarentegen:-(

  Hubert,
  als het weer voor deze winter zo verder evolueert, gaan we dan (op een pietluttig laagje na) dan zowaar moeten stellen dat het een historisch zwakke, sneeuwloze winter is geweest?
  Dit slaat toch in extremis niet meer om mogen we stellen, niet?
  Een jaartje wachten dus:-(

  Groeten

 2. Idd mogen de multinationals deftig aangepakt worden, maar …
  wil je de wereld beter maken … begin toch maar bij jezelf zou ik zo zeggen.
  En in grote steden kan ik er wel in komen dat men zulke maatregelen treft, anders wordt de stad echt ongezond, onleefbaar, denk ik.
  Als Marie Jeanne in Egypte zit en ze is bij de pyramides van Cheops geweest op een zonnige dag, zal ze de smog boven de stad wel zien hangen hebben. Als je daar door de stad loopt, verbrand je niet ook al is het 30°!!!
  groeten,
  Marlies

  En moest Mies lezen, ik ben net hetzelfde weekend vrij want wij moeten ook nog gaan werken. Nog 3 jaar dan is mijn man op volledig pensioen en ik neem dan dat schooljaar volledige loopbaanonderbreking en komen we volledig in Atzerath wonen. Mijn buurvrouw daar is van Nieuwmoer en heeft haar gezinnetje in de Oostkantons opgebouwd. Haar ouders wonen er nog.
  Mss ontmoeten we elkaar nog wel eens Mies …
  Hubert kan eens een opendeur dag inrichten mss in Hotel Drosson om de lezers elkaar laten te ontmoeten … hahaha !!! (grapje hoor)
  groetjes
  Marlies

 3. Een paar weken geleden nog op het journaal gehoord: bijna al onze ministers rijden met een zwaar vervuilende wagen, dus gaat dat een rode sticker worden!! Hoe gaan die dan op hun werk geraken?
  Eens te meer gaat de kleine man het slachtoffer worden.
  Wie moet er nu het goede voorbeeld geven?

 4. Hallo Hubert
  Wat heeft die “Goore” (bij ons heeft dat nog een bijzondere betekenis) en al die andere wereld leiders , waartoe ons pietje de leugenaar zich ook tracht te laten gelden (haha), het toch makkelijk ons de er op te wijzen dat “wij” verkeerd bezig zijn.
  Wij als burger worden langs alle kanten aangewreven dat we te veel van dit teveel van dat doen. Belastingen of om het een beetje minder prikkelend te noemen de retributies , daar “krijgen” we nooit te veel van. Met je wagen rijden, ze zullen ons wel langs alle kanten pesten en met het vingertje nawijzen. Er is maar één gouden oplossing……….het openbaar vervoer. Dat gepromoot worden door politica die aangevoerd worden door dienstwagen met chauffeur met pet.

  Okai, maar dan ook voor de Heren en Dames die uit hun fluwelen zitje ons verwijten dat we te veel dit en teveel dat doen, ook jullie het voorbeeld geven. En niet juist voor de verkiezing even op een fits wippen om 500 meter naar die of andere praatbarak te wibbelen met een horde journalisten achter je.

  Mister Goore, en zijn gevolg, onze fluweel zitters , gebruiken zij het openbaar vervoer ? Ja dag Jan met de Pet of Lieza met de mooie hoed.

  Gans Brussel en omgeving plat leggen om hen met hun cadillacs en tientallen volgwagens arrogant en wereldvreemd vrije doorgang af te dwingen.

  Mr. Goore , Heren en Dames fluweelzitters, gaan die de wereld rond in een zeilboot ???? Neeeeeeeeeeeeee want zij vliegen, en dan nog gewoonlijk op kosten van het algemeen geluk, met een kist van een vliegtuig, met zo weinig mogelijk bezetting.

  Nog 10 dagen , en dan van welverdiende vakantie gaan genieten in El Gouna.
  We zullen wel niet alleen op reis zijn, dus zo verkeerd is dat dan toch ook niet.

  Jos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.