Zaterdag, 10 Maart 2007

Het heeft gisteren dan toch nog harder geregend dan we eerst gedacht hadden in Wirtzfeld. Vandaag en morgen zullen er brede opklaringen komen en mogen we ons aan een prima weekend verwachten met stijgende temperaturen.

Over klimaatverandering gesproken, Mathieu Dams heeft het volgende bedankwoordje gestuurd voor de mensen die eerder deze week hebben gereageerd op zijn vraag over klimaatsverandering:

Dag meneer Savelberg,
Bedankt voor de moeite, we apprecieren het erg! Er worden enkele rake punten aangehaald in de reacties, we gaan er waarschijnlijk toch wel enkele elementen uitlichten om een verder oog op te werpen. Ik houd u daarover zeker op de hoogte.

En waarschijnlijk weet u dit al, maar het KMI geeft binnenkort een rapport vrij waarin de veranderingen in ons klimaat worden ontleed. Daar staan enkele interessante dingen in (het broeikaseffect zal zich in België alleszins niet manifesteren in superstormen of overvloedige regen, zo blijkt dat de regenval op een jaar tijd stabiel blijft, maar zich gewoon meer concentreert in de winter, en dat de windsterkte de laatste 50 jaar alleen maar is afgenomen, en nu gewoon stabiel blijft). Mocht u er dus nog niet van op de hoogte zijn, het is zeker iets om in het oog te houden!

Bedankt u de vriendelijke mensen die reageerden op de blog ook nog eens speciaal? We stellen het erg op prijs!
Met vriendelijke groet,
Mathieu

Als het inderdaad klopt wat de KMI denkt en er dus meer regen komt in de winter, is het dus niet zo onverstandig dat ik mij zo om mijn kelder drainage bekommerd heb.

Tijd om eens de natuur in te trekken: voor mij betekent dat dus: de tuin in en met de kruiwagen heen en weer rijden om de drainage kiezelstenen in mijn kuil te dumpen.
Want, net op het moment dat het erg hard begon te regenen in Wirtzfeld, rond 15.15 uur, werden uiteindelijk de drie Big Bags met 3380 kg kiezelstenen door de firma Victor-Meyer uit Malmedy geleverd. (na gedurende twee weken zowat om de andere dag opbellen)


Eindelijk, de kiezelstenen zijn gearriveerd…

De speciale kiezelstenen voor de drainage kosten 41.76 EUR per ton (is dus ca 141 EUR voor 2 kubieke meter), maar omdat ik ze niet zelf kan afhalen, komt er nog eens 75 EUR voor 3 Big Bag zakken bij en 80 EUR voor het transport van Malmedy tot in Wirtzfeld. Plus de BTW. Dus in totaal ongeveer 360 EURO…

Omdat ik die kiezelstenen in Big Bags (grote hangzakken) besteld had, konden die van de vrachtwagen direkt op het grasveld neergezet worden, waardoor ik die kan overscheppen in emmers en met de kruiwagen tot bij de kuil kan transporteren.

Zonder hoogteverschil.
Indien ik de kiezelstenen namelijk als losse levering had besteld, moest ik die vanuit de inrit door een smal weggetje en moeizaam bergop tot achter het huis rijden, wat natuurlijk een stuk zwaarder werk zou betekenen. Altijd de weg van de minste weerstand kiezen.

Zodoende zal ik dus vandaag druk in de weer zijn in mijn tuin en op die manier toch wat van het (beloofde) prachtige weer kunnen genieten.

Alhoewel het deze ochtend nog behoorlijk fris is, de temperatuur is deze nacht namelijk opnieuw tot aan het vriespunt gedoken.

Prettig weekend aan iedereen!

Hubert

Geplaatst in Knutselen, Lente 2006, Winter 2006-2007.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.