Woensdag, 14 Maart 2007


Wirtzfeld deze ochtend


Krokussen in Sneeuwmuur

In de bakstenen van de sneeuw meetmuur (Wirtzfeld Valley Webcam) zijn ondertussen ook de krokussen uitgekomen. Alsof de muur wil bewijzen dat er geen sneeuw meer te meten zal zijn deze winter…

Gisteren was opnieuw een prachtige dag die ik langzaam aan begonnen ben…

Zilverzand tussen voegen van de terrasreparatie geveegd:


Zilverzand om tussen de voegen van de betontegels te vegen


De zilverzand moet lang blijven liggen wegens herhaaldelijk insijpelen

In afwachting van een levering bloembakken heb ik alvst naast het venster van de souterrain keuken een beetje grondwerken verricht om daar in verhoogde terras richels de bloembakken te kunnen plaatsen


Grondwerken voor toekomstige bloembak terrassen

Een hebiscus die naast de voordeur stond en daar nooit zon krijgt, hebben we verhuisd naar het nieuwe bloembed op ons terras aan de Zuidzijde: hier zal die dus voldoende zon krijgen om eindelijk eens tot volle bloei te komen.


Een eerste plant in het nieuwe bloembed: hebiscus

En omdat ik nog lava en terrasstenen over had, ben ik dan ook maar begonnen een weggetje te plaveien van ons tuinhuisje naar de komposthoop om met droge voeten tot daar te geraken als het regent:


Een nieuw geplaveid weggetje in onze achtertuin


Een nieuw geplaveid weggetje in onze achtertuin

Vandaag nog eens tussen de hoop oude plaveistenen kijken of er nog iets bruikbaars is om ook de paar laatste meter van het weggetje klaar te maken.

Het blijft immers ook vandaag mooi weer en daar moet je van profiteren. Terwijl het vereleden jaar op dezelfde datum -16° C was. Dat zijn zo’n 28 graden verschil met gisteren!

Geplaatst in Knutselen, Lente 2007, Winter 2006-2007.

3 reacties

  1. Bij ons in de kempen is het al 15 graden. Volgens het weerbericht wordt het vanaf zondagavond kouder met maarste buien in vlaanderen en sneeuwbuien. En die buien zouden voor de ganse dag sneeuw zorgen in de ardennen. En bij temperaturen rond 0 graden in de hoge venen zou die sneeuw blijven liggen.

  2. Volgende week wordt de sneeuwmuur getest (dan toch nog,hoera Hubert) en zullen de krokussen even worden afgedekt . Laatste stuiptrekking van de winter, want ook volgende week begint officieel de lente.

  3. Kan ik zilverzand ook gebruiken om geslepen beton tegels mee in te wassen of breng ik daar schade mee aan? Er word gezegd je kan er haarscheuren mee in een tegel krijgen, lijkt mij onwaarschijnlijk, ik hoor het graag

    Ik kan het me moeilijk voorstellen, maar voor alle zekerheid de leverancier van die geslepen betontegels vragen… Of zijn er mensen die hier meer meer over weten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.