Donderdag, 15 Maart 2007


Witgevroren autoruiten

Het is nog bitter koud deze ochtend, maar de zon schijnt opnieuw. Vandaag komt mijn update wat later, want ik ben pas op en moet mijn gedachten nog even verzamelen bij een kop koffie.

In België is er smog alarm en mag men op veel autowegen tijdelijk maar maximaal 90 km/uur per uur rijden. Hier in Hoog België valt dat nogal mee, maar op het schietterrein van de Kazerne Elsenborn zijn er al de hele week oefeningen. Gisterennamiddag was er schijnbaar ook een gedeelte van de heide op het schietterrein aan het branden, want boven de horizont waren gedurende enkele uren duidelijke rookpluimen te zien.


Schietoefeningen in Elsenborn


In afwachting van de bloembakken die naast het souterrainvenster het hoogteverschil moeten opvangen heb ik het gisteren een beetje rustiger aan gedaan:
kantoorwerk ’s morgens, daarna de rest van het weggetje tot aan de komposthoop aangelegd, de overgebleven lava naast de komposthoop en sneeuwmeetmuur opgeslagen,


Nieuwe lavabak

en door de hele tuin gelopen om de wildgezaaide essenboompjes te verwijderen of boven de grond af te zagen.


De tuin wordt langzamerhand weer netjes

Die wilde essen zaaien zich doorheen onze ganse tuin, want aan de overkant van de weg staan zo’n 20 essen van zeker wel 25 meter hoogte en de duizenden zaden ervan vliegen altijd precies in onze richting.


En wat zeggen de weergoden over de winter? Bruno schrijft het volgende:

Hoi sneeuwsporter,
Als ’t een beetje mee zit kan je volgende week woensdag & donderdag op de latten staan in ons Belgikske! Géén enkel weerstation trekt het in twijfel : vanaf zondagavond krijgen we een winterprik van formaat. We mogen ons verwachten aan koude lucht met een karrevracht sneeuw over de hogere toppen van ons land. Met wat ik nu in handen heb aan gegevens durf ik zelfs gewag maken van een 20 à 30 cm sneeuw tegen woensdag. Voor maandag en dinsdag is er sprake van stormachtige sneeuwbuien, blizzard freaks mogen voorop gaan… Hopelijk kom ik straks niet met een “loos alarm” af, ’t zou mooi zijn om winter 2007 dan toch een beetje waardig af te sluiten. Het lijkt er echter niet op dat de sneeuw het daarop volgend weekend haalt. Met maartse sneeuw zorg je er trouwens best voor dat je er als de kippen bij bent : de zon staat al wat hoger en brandt snoeihard in op de sneeuw. De ondergrond is ook niet ingevroren, we hebben wel minstens 20cm nodig. Ik hou alvast m’n agenda woensdag & donderdag sneeuwwit. Groetjes, Bruno

Ik ben benieuwd… Zien dat ik mijn buitenwerkjes in ieder geval voor komende Zondag klaar heb. Dan heb ik in ieder geval het gevoel dat ik de winter te vlug afgeweest ben met al het gedane werk dat normaal niet voor midden April had begonnen kunnen worden…

Geplaatst in Lente 2007, Winter 2006-2007.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.