Begin van de Lente

Ook al is het weer er de laatst paar dagen niet naar geweest, toch is het een feit dat vanochtend rond 1.07 uur officieel de lente is begonnen…

Uit Wikipedia:

Lente (of voorjaar) is een van de vier seizoenen. Het astronomisch bepaalde begin van de lente is de lentenachtevening (rond 20 maart op het noordelijk halfrond en rond 23 september op het zuidelijk halfrond). De zon gaat dan door het lentepunt en de dag en de nacht zijn ongeveer even lang. De lente eindigt met de zomerzonnewende (rond 21 juni op het noordelijk halfrond en 21 december op het zuidelijk halfrond).

Om praktische, maar ook klimatologische redenen begint de meteorologische lente eerder, op 1 maart op het noordelijk halfrond en op 1 september op het zuidelijk halfrond. Deze duurt dan respectievelijk tot 1 juni / 1 december.

Tijdens de lente gaan planten (weer) groeien en bloeien. Na IJsheiligen is de kans op vorst klein.

Vanaf vandaag worden dus alle nieuwe berichten op de Wirtzfeld Website opgenomen in de rubriek Lente 2007 (de eerste 20 dagen van Maart hadden we de berichten immers nog in de rubriek Winter 2006/2007 alsook rubriek Lente 2007 opgenomen)

Geplaatst in Lente 2007, Wist je dat...?.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.