Donderdag, 29 Maart 2007

Deze ochtend begon in Wirtzfeld erg nat met een heftige regenbui en in de loop van vandaag is er nog meer kans op een plaatselijke bui. Maar de temperaturen blijven vrij hoog.

Gisterenochtend eerst binnen gewerkt om de “bult” in de vloer van de souterrain keuken te egaliseren. Daarvoor heb ik de Knauf Egaline gebruikt.


Deze fijne specie moet klontervrij gemengd worden met behulp van een grote mixer die ik op de boormachine heb geplaatst. In een grote kom werd dan elke keer een zak van 20 kg met ca 5 liter water gemengd.


Daarna werd de bak uitgegoten op de vloer. Omdat de specie erg dunvloeibaar is en een lage oppervlaktespanning heeft, vloeit die vrij goed over het oppervlak en dan hoef je slechts en beetje met een grote spatel of met een houten balk de specie gelijkmatig te verdelen. Nou ja, “slechts”, is een beetje minnetjes uitgedrukt, dat is toch een erg lastig karwei.


Specie over de vloer verdelen.


Hier is duidelijk te zien dat een gedeelte van de vloer niet door de specie wordft bedekt, daar zit namelijk die bult in de oude vloer, die ik dus door de nieuwe egalisatielaag zoveel mogelijk wil verminderen.


Je kunt hier duidelijk zien dat mijn boormachine voor een ongewenst neveneffekt zorgde: de klonters specie zijn ook uit de bak geschoten en tegen de muren terechtgekomen. Goed dat ik die twee muren nog niet behangen heb!


Gelukkig waren slechts een paar spetters tegen mijn fris gelakte wand en radiator gekomen, die moet ik dus vandaag of morgen plaatselijk nog even afschuren en bijlakken.


De lange balk die ik gebruikt had om de vloer gelijkmatig af te trekken, had ik na gebruik door het venster naar buiten gelegd, en dan vergeten. De specie aan de balk werd daarom ook hard, en dus moest ik die in de namiddag met een spatel en staalborstel moeizaam schoonmaken.

Terwijl ik daarmee bezig was, kwam de Wirtzfelder Pastoor Piet Geelen even voorbij en samen met Brigitte en de buurvrouw hebben wij dan in de zon op het terras naar allerlei leuke anekdotes zitten luisteren die deze sympathieke 89-jarige parochievader uit zijn jeugd wist te vertellen. Bij een lekkere kop koffie en een paar chocoladekoeken, en dat ondanks de Vastentijd…


En omdat het zo’n mooi weer was en ik sowieso voorlopig niet in de keuken kan werken totdat de egalisatielaag droog is, heb ik dan maar wat sprokkelhout bij elkaar vergaard en die pasklaar in Allibert boxen opgeslagen als aanmaakhout voor de open haard.


Vandaag dan de keukenvloer bijschuren en dan eens kijken of ik met het behang voor de twee binnenmuren kan beginnen. Dat is namelijk behang dat daarna een verflaag eroverheen krijgt, dus dat moet ik eerst afmaken voordat ik het laminaatparket ga leggen.

Anders zit dat dan ook weer direkt onder de verf!

Geplaatst in Knutselen, Lente 2007.

8 reacties

 1. Respect hoor Hubert. Ik word al moe van de werken gewoon te lezen ;-))
  Nog veel verf, plak en behang – genot.

  groeten vanuit een druilig Aalst

 2. Hallo Hubert,
  Ik zie dat je al dagen druk bent om de keuken heel mooi op te knappen.
  Wat ik me afvraag is, waarom je al die moeite doet als je tijdens het werk meteen een stevige sigaret rookt (zie foto 1) en alles meteen weer onder de nicotine aanslag zit.

  Ik dacht dat iemand van jouw niveau nu wel weet dat roken een vorm van zelfmoord is. Dan kom je zeker niet toe aan kleiner wonen als je de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt (zie reactie op 27 maart bericht van Ilse)

  Maar je hobby activiteiten vind ik fantastisch, ga zo door.

  werk ze

  Pierre

 3. Men hoeft het niet eens te zijn met de levenswijze en/of mening van iemand anders, maar we leven in een vrij land, en als iedereen de mening van de ander respekteert, kan het hier ook verder gezellig blijven.

 4. … und wenn man mit einem “Mixer” arbeitet, klatscht man nicht alles gegen die Wand; schau mal wie Brigitte das macht, wenn sie Kuchen backt!!! Aber sonst finde ich die weisse Farbe an der Decke und der Wand total schön.

  Sybille

 5. hoi huub ,n tip oude behanglagen kun je verwijderen met wat wasverzachter in het water en daarmee t behang natmaken en afsteken wij hebben t ook gedaan ging goed gr tiny en de bubs

 6. Hallo Hubert
  Zo we zijn terug van El Gouna.
  Als je reeds zoveel jaren Herder bent, dan zal het smakelijk nuttigen van één of enkele koffiekoekjes wel geen zware zonde zijn.
  Zal de volgende dagen door je blogskes worstelen
  Groetjes
  Jos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.