Maandag, 2 April 2007


Wirtzfeld vandaag, rond 14,00 uur

Vandaag moet opnieuw een stralende dag worden, puur zoneschijn, en temperaturen tussen 15 en 20 graad! Geniet ervan.

Ik zal me vandaag om de maandelijkse afrekening bekommeren op de zaak, maar zal zeer zeker ook proberen toch een beetje frisse lucht te pakken. Dat heb ik gisteren ook gedaan, het was bij ons in Hoog België veel te mooi om binnen te blijven.

Gisterenavond is Brigitte met haar vriendin naar een Cabaret voorstelling in Sankt Vith geweest, terwijl ik met de man van haar vriendin ben gaan zwemmen en een sauna gaan pakken. Dat deed goed na al die spierpijn de afgelopen weken.

Maar ’s ochtends heb ik wel nog snel een eerste laag verf aangebracht op het behang in de souterrain keuken:


Mijn verf utensilien: grote pot en lege emmer, kleurstof, mixer, roerlepel, doek, handschoenen

Omdat ik een 10 liter pot witte verf gekocht had, was dit veel te veel voor de muren in de keuken, dus voor alle zekerheid heb ik ca 4 liter overgeschud in een schone verfemmer met deksel. Op die manier heb ik een witte reserve voor andere muren die ik waarschijnlijk binnenkort ook een lik wil geven.

De resterende 6 liter heb ik gemengd met een busje oker kleurstof, om het puur wit een beetje te breken en een licht geel effekt aan de verf te geven. Dit geeft aan de sfeer in de keuken niet zo’n hard wit effekt, en biedt een beetje kontrast ten opzichte van de witgelakte lambrizering tegen buitenwand en plafond. Bovendien harmoniert dit gebroken wit prima met de kleur van de keukenfronten.


De kleurstof aan de witte muurverf toevoegen

Ik ben dan eerst begonnen langs de randen van de plafondlisjt te verven, en dit met een borstel om zo nauwkeurig mogelijk te kunnen werken. Je moet hier wel een rustige hand voor hebben, en dat lukte best aardig.


Met de kwast precies langs de plafondlijst strijken

Ook langs de deur moest er erg precies gewerkt worden, omdat daar natuurlijk het kontrast nog veel groter is en een “schuiver” direkt opvalt.


We beginnen eraan

De randjes duurden eigenlijk het langst, omdat je zo precies moest werken.


Na een goed uur waren de randjes klaar

Nu kwam de verfroller aan de beurt. Ik heb dit keer eens geen afrolplankje gebruikt (ik vond er geen meer op zolder) om de verf gelijkmatig op de roller te verdelen, maar stelde vast dat dit best ook zonder afrolplank gaat. Gewoon de verfrol een beetje over het verfoppervlakt in de emmer bewegen zodat de rol meedraait. niet meer dan 1/4 van de roldiameter in de verf dompelen.


Dan met de verfrol de grote vlakken

Dan eerst vertikaal de verfrol een paar keer heen en weer uitsmeren, daarna van links naar rechts en terug de verf verdelen, en als laatste van boven naar beneden met de rol gaan.


Kruiselings de verf afrollen

Na nog geen uurtje waren de twee hoofdmuren met de verfrol klaar, en ook de restjes behang die achter de keukenkasten verstopt zullen zitten, kregen nog een lik verf mee. Net toen ik klaar was en de spullen onder de kraan had uitgewassen, zag ik een spinnetje verwoed proberen uit de verse verf weg te komen.


Een spinnetje zat vast aan de verse verf: nood aan redding

Ik heb het dan voorzichtig met twee vingers aan een poot beetgenomen en buiten op de vensterbank geplaatst. Mag die zich daar gaan amuseren in plaats van op mijn versgeschilderde muur.


Na een uurtje waren ook alle grote vlakken klaar

Na het drogen van de verf ziet het resultaat er al goed uit, maar ik zal er vanmiddag of morgen toch nog een tweede laag op aanbrengen.
Zo blijven we nog even bezig.

Geplaatst in Knutselen, Lente 2007.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.