Woensdag, 4 April 2007


Wirtzfeld, rond 10.00 uur vandaag…

Gisterenavond heeft het hard geregend in Wirtzfeld, nadat het de hele dag vrij bewolkt gebleven is.
Vandaag wordt het opnieuw zonniger, maar er staat een harde en schrale wind en de temperaturen blijven onder het peil van de afgelopen dagen.

En omdat ik dat vergeten was op 1 April te publiceren, hier nog even het maandelijks overzicht in de vorm van een statistiek van het temperatuurverloop in Maart 2007 in Wirtzfeld:


Dat was dus duidelijk geen noemenswaardige winter….

Na het schilderwerk moest nu de vloer van de souterrain onder handen genomen worden. Alhoewel ik ook nog het nodige werk op kantoor moest afhandelen (maandelijkse rekeningen moeten weer buiten) vond ik toch nog tijd om daar mee te beginnen.


De isolatielaag, speciaal voor onder parketvloeren…

De isolatie bestaat uit twee lagen, die zowel een dempende werking hebben naar beneden alsook een warmte terugstralende aluminium laag. Dit zou een warm gevoel aan de voeten moeten geven. Aan de rand van de folie zit een zelfklevende strip waarmee de banen aan elkaar gekleefd kunnen worden.


De isolatielaag op de vloer

Aan de randen worden de uiteinden dan met dunne aluminium kleefband vastgemaakt. Maar de grote banen lieten zich niet zo gemakkelijk leggen, reden waarom ik de derde baan haaks op de andere banen in kleinere stukken wilde leggen.


Kleinere stukken zijn misschien beter vast te leggen?

Maar uiteindelijk vond ik het resultaat dan toch niet goed genoeg, er zaten te veel bulten en kreukels in de laag.


te veel bulten en kreukels.

Soms is het doe-het-zelven dan toch niet zo gemakkelijk als het er uitziet. Reden waarom ik alles weer weggehaald heb:


Soms moet je inzien dat het niet goed is wat je gemaakt hebt…

Ik heb daarom dubbelzijdige kleefband voor tapijt heb gehaald om daarmee enkele banen te leggen waarop dan de isolatielaag wordt vastgekleefd. Dat dubbele kleeft namelijk veel beter op de betonnen ondergrond.


Met dubbelzijdige kleefband een betere hechting aan de ondergrond maken

De ondergrond is nu veel beter gespannen en het parket kan er nu gemakkelijk over heen geplaatst worden.

Maar dat is dus voor later.

Geplaatst in Knutselen, Lente 2007.

2 reacties

 1. Hubert,

  hebben jullie gekozen voor echte parket of voor click-laminaat? En waarom het ene en niet het andere. Wij beginnen binnenkort te bouwen en voor onze slaapkamers twijfelen we nog tussen parket en laminaat.

  groeten
  Koenraad

  Wij kozen voor Click laminaat: er is een duidelijk verschil in prijs: de clicklaminaat kostte in de aanbieding (Praktiker, Duitsland) ongeveer 20 EUR per 2.6 m2, dus ca 8 Eur per m2, plus dan natuurlijk nog enkele extra’s zoals de folie onder het laminaat, de wiggen voor de uitzettingsvoegen en het clickdicht voor het “watergebied” van de keuken. Maar die extra’s heb je bij parket ook nodig. Clicklaminaat kan ook weer weggehaald worden, parket indien verlijmd niet meer. Bovendien kan ik click laminaat zelf leggen, parket is misschien iets moeilijker zelf te doen. De grote planken hebben ook het voordeel dat bij onregelmatige hoogte in de vloer dit door de onderlaag en de plank opgevangen wordt (max 3 mm per strekkende meter) . Bovendien is deze keuken slechts sporadisch in gebruik, heeft dus geen massief parketbodem nodig. Een interessant alternatief ten opzichte van linomleum wat ik er eerst wilde leggen…

 2. Hallo Hubert,
  Wat jij doet is allemaal prachtig. Jullie hebben een mooi huis, een mooie tuin en de keuken zal mooi worden. Geniet van alles wat jullie hebben. Groetjes, Ingrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.