Woensdag, 11 April 2007

Gisteren was het inderdaad de hele dag bewolkt, en slechts heel zelden een kleine opklaring, maar de temperaturen gingen opnieuw vrij hoog voor de tijd van het jaar. Vandaag zouden de opklaringen alweer breder worden en zullen we opnieuw van veel zon genieten.

Gisteren heb ik de hele dag op kantoor verbracht, omdat er rond deze tijd van het jaar veel extra domain registraties binnenkomen. Brigitte heeft de keukenspullen terug ingeruimd, nadat die op Paasmaandag een grondige poetsbeurt had gekregen:


Keukenmeubele blinken als nieuw na de poetsbeurt

Vandaag heb ik enkele zakelijke besprekingen, waardoor de dag opgesplitst wordt in 4 verschillende termijnen. Ik kan dus niet continu aan het ene of het andere werken. Eigenlijk wilde ik vandaag een nieuw projekt beginnen; namelijk een nieuwe vloer voorbereiden in het trappenhuis in het souterrain.

In het trappenhuis was namelijk, sinds het soutterain uitgebouwd werd tot kantoor, altijd al een kleine drempel tussen oude tegelvloer en de pas later aangebrachte tegels in de gang.


Als men niet oppast, struikelt men over deze drempel. Door nu over de tegels in het trappenhuis een parketlaag te leggen met een isolatielaag, zou hoogteverschil van ca. 6 cm opgevangen kunen worden en liggen de beide vloeren in toekomst op gelijke hoogte.

Na mijn ervaring met het laminaat in de keuken schrik ik ook niet voor deze opgaaf terug, het trappenhuis heeft bovendien slechts een paar vierkante meter, maar hier zit wel meer zaagwerk verborgen omdat er veel kleine hoekjes zijn langs de onderste traptrede.


Ik denk er echter over om dit keer echt houten parket en geen laminaat te leggen, omdat het trappenhuis veel frequenter gebruikt wordt dan de gastenkamer/keuken. Maar eerst moet ik dus het passende parket vinden die bij de eikenhouten trap past.

Maar daarover dan meer later deze week.

Hier zijn nog meer leuke lente impressies, genomen tijdens de Paaswandeling langs het meer van BütgenbachGeplaatst in Digitale Camera, Lente 2007.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.