Zaterdag, 14 April 2007


Gisteren was het in Wirtzfeld (thermometerhut meting) iets meer dan 22°C, en dan te bedenken dat verleden jaar op dezelfde dag het slechts 2.5° C was…

Vandaag zou het kwik nog hoger gaan, en zonneschijn alom.

Dan begin je te denken… wat gaan we in de zomer beleven als dit pas prille lente is?


Gisteren een beetje geknutseld: de gang naast de keldertrap in het souterrain heb ik afgedekt met zeil en plastic omdat ik daar ook nog het houten plafond wil schilderen.


Het parket en de isolatielaag die het hoogteverschil moeten opvangen liggen klaar in de hal, maar het parket moet eerst een week acclimatiseren voordat het geplaatst mag worden.


Tussen het koken en verzorgen van Brigitte door heb ik ook nog een beetje in kantoor gewerkt, en gisterenavond het plafond in het trappenhuis een eerste grondverflaag gegeven.

Buiten heb ik in de namdiddag de bielzen naast de ingang naar ons gastenverblijf met Bio-Carboleum een paar keer ingestreken. Dat ziet er nu al aardig uit, alhoewel de tuin voor het venster van de souterrain keuken natuurlijk nog het een en ander aan plantjes nodig heeft.


Brigitte moet haar voet natuurlijk nog de nodige rust geven, maar ik heb ze dan toch kunnnen overhalen zich op het terras te installeren onder de parasol. De masseuse is haar voet vakkundig komen verwennen, en dat zal nog een aantal keren moeten gebeuren. Ook kregen we nog bezoek van familie die net terug was uit Spanje, waar het weer een pak minder goed is als op het ogenblik hier in België.

We mogen niet klagen.

Dacht ik althans…

Zit ik nietsvermoedend rustig op het terras van een kop koffie te genieten, en mijn schoonzusje, de buurvrouw, komt over om een praatje met Brigitte te maken… wordt ik opeens door haar onder vuur genomen:


Jochen was er natuurlijk ook bij en kon van dit vreemde tafereel deze foto trekken…

Voordat jullie iets verkeerds denken: de straal die hier in mijn mond gespoten wordt is puur leidingwater uit zo’n sport drink-knijp-fles… Ben natuurlijk kletsnat geworden, want niet alles is in mijn mond geland… Maar met dit weer geeft dat niet, dat was een welkome afkoeling na het schilderwerk buiten.

Wat ik al niet moet doen om thema’s te vinden voor de weblog…

In ieder geval, geniet ook van het mooie warme weer, je weet nooit hoelang het mag blijven duren.

Prettig weekend!

Geplaatst in Lente 2007.

3 reacties

  1. ze hebben voor vrijdag gezegd 24 graden bij ons, maar gisterennamiddag was het bij ons 28 graden.
    Wat gaaat dat in de zomer zijn?

    Precies mijn gedacht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.