Zondag, 15 April 2007


Tijd voor de bijen en hommels…

24°C was het gisteren in Wirtzfeld. Opnieuw de warmste dag van het jaar!

Ik heb eens gekeken naar de vroegere statistieken: de laatste keer dat het 24°C was in Wirtzfeld was op 12 en op 14 September verleden jaar. En daarvoor was het op 30 Juli 2006 ook maximaal 24° C.

Zeg nu zelf… wat is er met het weer aan de hand?

Toch is het niet zo bijzonder, want ook in 1968 en 1936 was het in April al eens zo warm geweest (volgens een duitse meteo dienst).

Gisteren dus niet al te veel werk verricht: ’s morgens vroeg op, spaghetti voor twee dagen gekookt zodat iedereen kan eten wanneer ie wil, en daarna het terras achter het huis leeggeruimd en met de hogedruk draaiborstel het terras schoongespoten.


Daarna het losgemaakte vuil met de waterslang en een bezem bij elkaar geveegd.


Alle tuinmeubelen nog eens met een vochtige spons en doek afgenomen en terug neergezet.


Voor de rest dan een beetje geluierd en met Brigitte in de zon op het terras gezeten. Wel nog even tussendoor met de houtplamuur enkele gaatjes in de houten plafond lambrizering beneden in de gang gedicht zodat die een volgende keer geschuurd en overgeverfd kunnen worden.

En o ja, ook nog de deur van de souterrain keuken met de cirkelzaag enkele milimeter korter gemaakt omdat de deur anders over het laminaat zou schuren. Nu kan ik weer de deur dicht doen als ik volgende week daar aan het werken ben, anders zou het stof terug in de pas gepoetste keuken binnendringen.

En ’s avonds nog even naar Luxemburg: een voorraadje koffie ingekocht, er was een speciale koffie aktie: lang geleden dat de koffie zo goedkoop was: 2,55 voor 500 gram Jacobs Krönung, en bij 5 pakken een leuk espresso kopje cadeau. Jochen heeft ons tweetjes gereden, en ik heb dit keer eens goed naar buiten kunnen kijken tijdens de rit… overal veel bomen die groen worden en heel veel bloesems. Prachtig. Onze natuur toont zich van zijn mooiste kant.

Ook vandaag wordt er buiten lekker geluierd, misschien dat ik het zonne pavillon van zolder haal en weer eens terug opbouw, de afgelopen paar zomers ben ik er niet toe gekomen om dat terug op te bouwen. Maar met de weersvooruitzichten voor deze zomer zal het niet zo verkeerd zijn om een schaduwrijke plaats te maken, of een beschutte plaats voor als er te veel wind zou staan bij mooi weer.


En dan moet ik langzamerhand ook eens
– ofwel een hijs constructie ontwikkelen met sterke kabels,
– ofwel een paar sterke neven bij elkaar trommelen
om het hardtop dak van mijn cabrio in mijn eentje ervan af te hijsen of met een paar man ervanaf te tillen, zodat ik met dit mooie weer ook nog eens met mijn cabrio “oben ohne” kan rijden…

Hier enkele archieffoto’s uit 2005, want in 2006 is de hardtop er niet vanaf geweest door de verschillende ziektes en sterfgevallen die we verleden jaar hadden:

volvo

volvo

volvo

Zo is er toch wel altijd iets te doen…
Iedereen een prettige Zondag gewenst en geniet ervan!

Geplaatst in Lente 2007.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.