Maandag, 16 April 2007


De eerste tulpen komen bij ons uit!


Wirtzfeld, vandaag rond 10,45 uur


Wirtzfeld, vandaag rond 10,45 uur

Jongens, wat een weer. Gisteren was het dan wel niet zo warm volgens de thermometer, maar er was bijna geen wind, en daardoor voelde het des te heter aan. MEting onder thermometerhut: 23°C, meting onder mijn zonne pavillon: 32 °C… maar ja, dat is dus onder plastic in de volle zon…

Jochen was gisteren met zijn neef naar het vliegveld in Spa, omdat zijn neef een parachutesprong wilde maken. Jochen is dit keer niet gesprongen, heeft nog teveel problemen na zijn knie operatie.
Maar hij bracht wel deze twee fotos mee:En zeg nou zelf, een roze vliegtuig, dat zie je niet elke dag…

Ik heb gisteren eens lekker niks gedaan, alleen dan het zonne pavillon van zolder gehaald en op het terras in elkaar gestoken.


Ik had geen gebruiksaanwijzing meer, maar ik had twee jaar geleden de plastic verbindingsstukken aan de betreffende buizen eraan gelaten, zodat het uitzoeken niet lang duurde voordat ik alle buizen op de juiste plaats had.


Het pavillon wat wij hebben heeft aan het uiteind van de buis een kleine clipveer, die in een gleuf van het verbindingsstuk geklikt moet worden.

Gevaar daarbij is dat die clipveer er te snel weer uit wipt.


Ik heb dus hiervoor een eigen oplossing gezocht en gevonden: met paperclips maak ik een extra zekering van de clipveer, zodat die geblokkeerd zit en niet meer uit het verbindingsstuk kan wippen.


Als er te weinig plaats is om de paperclip door de clipveer te trekken, dan helpt een priem en/of een tangetje om de opening wat ruimer te trekken.


Om het spandoek er gemakkelijk op te plaatsen, heb ik eerst de helft van de poten geplaatst, zodoende kon ik op stahoogte werken om alle vier de hoeken bij te trekken.


Detailopname van de paperclips voor de hoekverbinding…


Daarna de beste plek op het terras uitgekiend: vroeger hadden we het pavillon voor het kantoorvenster (ingetrokken terras) staan, maar nu heb ik het voor de slaapkamer neergezet, half over het bloembed dat ik onlangs daar gemaakt heb. Daardoor is de rest van het terras dat overblijft een stuk groter.


Na gedane arbeid is het hier goed vertoeven…

De rest van de dag lekker lui op het terras gelegen en de zon op mijn buik laten schijnen, ik heb nota bene de hele namiddag in mijn zwembroek rondgelopen, en dat noemt men midden April! Het lijkt wel Egypte.

Bij Mike in Egypte is het overigens gisteren ook niet warmer geweest dan bij ons in België…


Geniet van het mooie weer zolang het nog kan!

Vandaag moeten we terug werken!

Geplaatst in Lente 2007.

Eén reactie

  1. Als het weer de komende maanden geen langdurige duikvluchten neemt zullen we misschien 2007 herinneren als het jaar waarin de zomer midden april begon. Nuja, nog veel afwachten, de temperaturen normaliseren zich gelukkig wat de komende dagen. Lenteweer is ook meer dan goed genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.