Woensdag, 18 April 2007


Het weer in Wirtzfeld, deze ochtend, 18 April 2007


Het weer in Wirtzfeld, deze ochtend, 18 April 2007

Een heel verschil in temperatuur: gisteren werd het nog maar 15°C in Wirtzfeld.

Vandaag zou het zwaar bewolkt blijven. Vanaf morgen gaan de temperaturen dan weer zachtjes aan verder omhoog.

Er zou misschien hier en daar een druppel kunnen vallen, mar het zal denkelijk te weinig zijn om mijn antimosprodukt te sproeien, de gebruiksaanwijzing zegt dat dit moet gedaan worden voordat er regen valt… met een paar druppels zal dat niet in de grond gevoerd worden…

Het zal in onze streek vandaag ook “donderen”, want op het schietterrein in Elsenborn zijn er vandaag, morgen en vrijdag schietoefeningen met zware, 120 mm granaten en lichte artilleriegeweren.

Brigitte heeft gisteren op de post-operatieve controle geen gips gekregen, en ze mag zelfs een beetje haar voet op de grond zetten, zodat ze een stuk gemakkelijker met krukken kan lopen. Alles verloopt dus naar wens dit keer!

Ik moet vandaag naar de tandarts voor een volgende (al lang geplande) afspraak… er blijven niet veel tanden meer over om te trekken, dus het zal dit keer wel alleen bij vullen blijven… ha.

En gisterenmiddag heb ik ook nog een eerste laklaag in de appartements gang en een tweede laklaag in het trappenhuis “afgeleverd”. Langzaam maar zeker vordert dus dit projekt ook.

En zo blijven we dus tussen de kantoorwerkzaamheden ook op “knutselgebied” nog druk bezig…

Ik had gisteren een zoekfoto geplaatst van de kat die zich verstopt had in het brandhout bij de buurman… in feite is dit niet de kat van de buurman, maar een loslopende kater, en die heeft op het ogenblik een krolse bui, loopt hier de hele tijd rond op zoek naar een partner en krijst vrij luid, niet alleen ’s nachts, maar ook af en toe overdag…

Rond middernacht was die opnieuw aan het krijsen, en toen ik buiten ging kijken, vond ik niet de kater, maar wel een egel die midden op ons grasveld langzaam maar zeker onderweg was.

Snel de camera gepakt en hier zie je dus onze egel:


“onze” egel


“onze” egel

Geplaatst in Lente 2007, Vals gebit?.

Eén reactie

 1. Hallo Hubert

  Katten en egels, zelfs in onze uitermate “verstedelijkte” omgeving, gedijën beide goed.
  Vele poezen krijgen hun eten op een schoteltje dat ook bereikbaar is voor de egel, en die lust die hapjes en indien er melk bij staat ook wel.
  Ook het gebruik van mulch (of hoe heet de boomschors die gebruikt wordt als grondbedekker) zorgt voor heel wat leven onder die laag. Onze egels weten dit ook en wroeten er lekker op los.
  En het katertje zal ook wel lekkere hapjes vinden in de houtmijt van de buurman.

  Jos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.