Donderdag, 19 April 2007


Wirtzfeld, deze ochtend

Behoorlijk koud deze nacht. Het heeft tot -3°C gevroren deze nacht/ochtend. Maar vandaag zou de zon alweer schijnen, en ook zouden de temperaturen verder omhoog gaan, nadat die gisteren amper bij 10°C waren blijven steken in Wirtzfeld.

Gisteren na mijn kantoorwerkzaamheden en het bezoek bij de tandarts (een laatste vulling gekregen, voorlopig ben ik klaar) dan weer beneden in het trappenhuis gewerkt.

De deurposten moesten vanonder ingekort worden om plaats te maken voor het parket dat daar het hoogte verschil met de vloer van de kantoorgang moet opvangen.


Maar omdat het plafond nu zo mooi wit gelakt was, vond ik het behang in het trappenhuis toch niet meer netjes genoeg. Ik heb dan de muur met behang en de nis waarin de diepvrieskast onder de trap staat, opnieuw met wite muurverf geverfd.


Toen was natuurlijk de radiator niet meer wit genoeg, dus die werd dan maar met radiatorlak ook opnieuw wit gelakt.

Maar toen vond ik de wand langs de trap omhoog ook niet meer netjes genoeg, dus dan maar de trap afgeplakt en die muur tot aan de woonkamerdeur vervolgens ook nog eens met wite muurverf een lik gegeven.


Dan de isolatieplaten op de tegelvloer op maat gesneden. Daarbij stelde ik vast dat er toch nog flink wat scheef niveauverschil in de tegelvloer zat.


Ik had nog een zak egalisatiespecie over van de keuken renovatie, dus kon dat verschil met vloeibare specie opvangen. Dit keer wel zo slim geweest om de specie buiten te mixen en niet in de gang, om te voorkomen dat de muren volgespat zouden worden.


Vervolgens de egalisatie laag uitgegoten, de isolatie eroverheen geplaatst en een paar werkspullen en flessen en weet ik veel wat allemaal als gewicht op de isolatieplaat gezet om de specie precies op hoogte en in waterpas hard te laten worden.


Dat heeft dan deze nacht zo gestaan, zodat deze ochtend verder gekeken kan worden om het leggen van het parket voor te bereiden.


De wand naast de trap naar boven is nu ook weer netjes.


En het trappenhuis is (op het parket na) nu ook bijna klaar.

Geplaatst in Knutselen, Lente 2007.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.