Maandag, 23 April 2007


Wirtzfeld, deze ochtend

Jongens, wat een weekend! Fantastisch weer, en eindelijk eens lekker rustig thuis van tuin en terras en zon genoten. Alsof je op vakantie bent!


Wirtzfeld, gisterenochtend

Ik heb maar weer eens een boek gelezen, en voor de rest van de dag geprobeerd niet aan de diverse werkjes te denken die nog op me liggen te wachten. In plaats daarvan lekker lui op de ligstoel, op zijn tijd een koekje of een koffie of een glas water, en de spieren eens even rust gegund.

Af en toe ook een foto genomen voor de weerfoto’s op TV, van de motorrijders die in grote getale door onze streek touren, en van de wespen (of was het een bij?) die zoemend boven het grasveld hingen te gonzen.


De wespen komen…

Nou ja, om eerlijk te zijn, ik ben af en toe toch eens opgestaan en heb verschillende dingen eens op een rijtje gezet: de gebruiksaanwijzing van een elektropomp doorgelezen die ik op de regenwaterput wil aansluiten om de tuin te kunnen drenken als het nog langer zo droog blijft.

En eens even naar onze garage in Bütgenbach geweest waar mijn oldtimertje voor zich heen staat te roesten in afwachting van een reparatie aan remmen en ontsteking. Ik denk dat ik die maar voorlopig weer terug naar huis haal op de aanhangwagen, zodoende komt in die garage plaats vrij voor spullen die thuis in de kelder en op zolder danig in de weg liggen, zodat ik de kamer voor mijn volgende knutselprojekt kan leegmaken en die spullen daaruit dan hier thuis kan opslaan.

Een andere transformator gezocht om eindelijk de batterijen op te kunnen laden van de elektro schroevendraaier. Mijn gereedschap gesorteerd na de klussen van de afgelopen dagen, zodat ik weer datgene vind wat ik net nodig heb

Of wat van de gedroogde takken (die op de wei op een hoop liggen), in kleine stukjes gebroken om zodoende nog wat aanmaakhout voor de open haard op voorraad te hebben.

En de bloemen die langzamerhand allemaal uitkomen inj de tuin ’s avonds water gegeven.

En de plinten uit de appartementsgang losgeschroefd en getest of het behang zich daar gemakkelijk laat verwijderen. Een karweitje waar ik vandaag mee beginnen wil als ik tijd vind naast mijn kantoorwerkzaamheden.

Gelukig ben ik een vroeg-op mens, en kan ik, dankzij het kantoor aan huis, al om 7 uur achter mijn computer zitten om lopende zaken zoals internet banking, correspondentie, boekhouding, administratie en binnnenkomende bestellingen via email te behandelen.

Terwijl velen zich nog tot 9 of half tien in de file staan te ergeren, heb ik dan al (ongestoord door telefoontjes) het grootste deel van mijn werk achter de rug en kan me de rest van de dag dankzij telefoondoorschakeling op mijn GSM nog om andere dingen bekommeren zonder persé in kantoor te moeten blijven zitten.

Ook Brigitte heeft gisteren genoten van het zonnige weer en heeft haar geopereerde been en voet lekker kunnen zonnen op het terras terwij ze een goed boek leest. Godzijdank dat ze geen gips heeft gekregen, dat zou met dit weer een stuk vervelender zijn.

Zulke dagen laten je gedachten over de klimaat verandering gaan, en dan moet ik tot de vaststelling komen dat wij in onze contreien er op het ogenblik niet over dit soort weer mogen beklagen.

Maar ja, we weten natuurlijk niet wat er ons in de toekomst nog te wachten staat. Toch zullen er een aantal mensen zijn die op het ogenblik niet zo happy zijn, het heeft al 23 dagen niet meer geregend, en dat is voor de natuur natuurlijk niet zo best.

Ook kan ik voorlopig geen mosbestrijding doen, zolang het niet regent. Mijn stroomkabel constructie voor het vertikuteer apparaat hangt dus voorlopig als een “stilleven” in het landschap.


Stroomkabel wacht af tot het begint te regenen voor een 2de vertikuteer sessie

En de landbouwers zullen ook met toenemende vrees naar hun gewassen kijken.

Ik wens iedereen een goed begin van de week!

Enne, als u eens wilt testen hoe gelukkig U eigenlijk wel bent: vanaf vandaag is er een nationale website die dat probeert te meten:
www.hetgrootstegeluk.be

Geplaatst in Lente 2007.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.