Dinsdag, 24 April 2007

Volgens de voorspellingen zou het tot eind van deze week nog steeeds droog blijven en vrij warm tot zelfs “heet”… Bij ons in Wirtzfeld is gisteren namiddag veel bewolking komen opzetten. Maar het is toch droog gebleven.


Wirtzfeld, giseren namiddag

En een twee motorig vliegtuig is de hele dag op vrij grote hoogte bij ons blijven rondcirkelen. En als ik zeg de hele dag, dan bedoel ik dat ook, want zelfs om half acht ’s avonds was het nog aktief.

Waarschijnlijk handelt het hier om een surveillance vliegtuig dat over de bossen van Eifel en Hoge Venen cirkelt om te zien of er ergens rookpluimen te zien zijn, want de bossen worden stilaan kurkdroog en het brandgevaar wordt met de dag groter.

Na mijn kantoorwerkzaamheden ben ik gisterenochtend gaan inkopen, en een kort bezoek bij onze medewerker gebracht, die het nota bene ook aan zijn achillespees heeft en zijn been al enkele weken in het gips heeft. Daarna heb ik gekookt, en na het eten ben ik dan weer gaan “knutselen”.

In de gang van het appartement in het souterrain heb ik vastgesteld, nadat ik eergisteren de plinten weggehaald had, dat de waterschade die wij daar enkele jaren geleden hadden gehad door een kapotte waterleiding, de gipsplaten toch meer heeft aangetast dan oorspronkelijk gedacht.


Onder het behang werd de schade duidelijk zichtbaar

Reden waarom ik het euvel niet gewoon kan “overbehangen” maar met de grote middelen er tegenaan moet gaan: maw: ik heb de onderste strook gipsplaten weg moeten snijden om te voorkomen dat schimmelvorming zich verder omhoog zou werken.


Gipsplaten ruim voldoende wegsnijden om de schimmel effektief te verwijderen

Betekent dus dat ik hier een en ander aan pleisterwerk heb te doen voordat ik de gang opnieuw kan gaan behangen en schilderen.

Ik heb dus voorlopig nog wat te doen…

De vuilnisman overigens ook, getuige het resultaat van een middag werk:


Muurgedeelte gaat op stap…

Geplaatst in Knutselen, Lente 2007.

2 reacties

  1. Allé HUBERT er is terug werk!!! heb jij er soms nooit!!! dat is zoals een vrouw, die heeft ook nooit gedaan in huis!! groetjes

  2. Hallo Hubert
    Een huis, altijd wat werk aan.
    Gipsplaten zuigen als krijt. Bij het plaatsen (herstellen) steeds enkele centimeters van de vloer blijven. Zo krijgt poets- of ander vocht geen kans. Een plint verbergt de spleet. En jij alleen die dat weet. Er bestaan dan nog gipsplaten voor vochtige omgeving.

    Groeten

    Jos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.