Donderdag, 3 Mei 2007


De weersvooruitzichten blijven zonnig, droog en warm, maar wel nog steeds die krachtige wind. In de windschaduw echter is het opnieuw heerlijk vertoeven.

Zoals ik gisteren schreef had ik maar weer eens problemen met mijn tanden, en mijn eigen tandarts bleek tot 6 mei op vakantie te zijn.

Omdat mijn zwager een andere tandarts heeft, en er erg tevreden mee is, heb ik Brigitte’s raad opgevolgd om bij hem te proberen een snelle afspraak te krijgen.
En jawel hoor, om half een gisterenmiddag gebeld, en om half zes gisterenavond zat ik al bij hem op de stoel. Of dat aan mijn naamsbekendheid vanwege de weerfoto’s op de VRT ligt, weet ik niet, maar het was in ieder geval erg sympathiek dat ik zo snel geholpen kon worden. (Wat niet altijd het geval zal zijn, want zijn agenda zit normaal gesproken ook boordevol).
De praktijk van tandarts Dr. Karel Schreurs is in Manderfeld, een van de andere dorpen die onder onze gemeente Büllingen vallen.

Jammer genoeg bleek na het maken van een paar röntgenfoto’s duidelijk, dat er een ontsteking was rond de wortel van mijn (laatste) rechter bovenkies, en dus moest die er nu uit. Dat bleek geen gemakkelijk werkje te zijn, want die kies was al vrij vaak met diverse vrij grote plomben dichtgemaakt, zodat er maar weinig van de tand zelf overbleef.
Er moest dus nadat de tand eerst afbrak, ook nog extra geboord worden om de wortels van elkaar te scheiden, waarna de rest van de brokstukken dan gemakkelijker verwijderd kon worden. Ik schrijf dit tewijl de verdoving nog niet is uitgewerkt, dus ik kan er (nog) mee lachen.

En voor alle Nederlandstaligen die in onze streek een vlaamse tandarts zoeken: voila: Dr. Schreurs, Manderfeld 19A, die ik hiermee graag aanbeveel, hij was zelfs bereid om voor de Wirtzfeld Website te poseren:


Zeg nou zelf, bij zo’n man heb je direkt vertrouwen!
Overigens, Dr. Schreurs vertelde dat hij zelf ook veel foto’s maakt, maar meestal alleen van tanden, vooral de voor en na situaties bij patienten. Enkele interessante voorbeelden die hij liet zien gaven mij alvast een voorproefje van wat er mij te wachten staat wanneer de volgende tand problemen gaat geven.

Op de terugweg heb ik ook nog geprobeerd enkele van de honderden windmolens te fotograferen die net over de belgische grens in de Duitse Eifel staan. Maar je krijgt ze moeilijk allemaal op een foto:


Klik foto om in te zoomen!!!!

Het zal duidelijk zijn dat met al die tandperikelen en het normale kantoorwerk ik gisteren geen tijd gehad heb voor andere klusjes. Wel hadden we nog bezoek en bij die gelegenheid werd dan ook de hardtop van mijn cabrio met vereende krachten eraf getild, zoda ik tijdens de komende zonnige dagen ook eens “oben ohne” kan rijden.
En daarmee bedoel ik dus niet zonder tanden in mijn mond!

Goede vooruitzichten dus, en iedereen een prettige dag gewenst.

O ja, vandaag moet ik ook nog bij de “pedicuriste” voorbij voor mijn teennagel-ombuig beugeltjes te laten vernieuwen (zie een vroeger bericht). En de baas van een verwarmingsfirma komt ook vandaag bij ons voorbij om te kijken wat er gedaan kan worden aan de buizen in de toekomstige logeerkamer die verplaatst moeten worden.
Maar dat wordt dus een ander verhaal.

Geplaatst in Lente 2007, Vals gebit?.

Eén reactie

  1. Maar goed dat de tanden-perikelen dees week uitgebroken zijn, anders zoudt Ge er volgende week zaterdag maar sippekes uitgezien hebben. Nu zal alles vergeten zijn op de eerste bijeenkomst van de vrienden van de Wirtzfeldsite.

    Groeten uit Landen van
    Christiane en Fons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.