Zaterdag, 5 Mei 2007


Gisteren hebben we dan toch eindelijk bewolking gehad, maar nog altijd geen neerslag. Maar die schijnt er dit weekend dan toch aan te komen. De natuur zal er dankbaar voor zijn.

Alleen zien de voorspellingen op long term er nu naar uit, dat we vanaf volgende week de hele week tot inklusief Zondag regenbuien zouden krijgen…

Ik heb gisteren dan toch nog vrij veel problemen met de ontstoken kaak gehad, maar ook de nieuwe tandarts was op Vrijdag niet bereikbaar. Dan maar gewoon enkele sterke pijnstillers genomen en de antibiotica die de tandarts had voorgeschreven, en het een beetje langzaam aan gedaan.

Wel ben ik ’s middags nog even een paar gipsplaten gaan halen voor de geplande renovatie van de appartementsgang. Ik heb immers van onder langs een strook van de oude gipsplaten weggehaald omdat die door een vroegere waterschade beschadigd waren.

Het probleem met dergelijke gipsplaten is natuurlijk dat die vrij onhandig zijn om te vervoeren. De grote gipsplaten zijn 1.25 meter breed en tot 2.60 hoog, maar er bestaan ook zog. eenman gipsplaten die een formaat hebben dazt gemakkelijker hanteerbaar is, nl. van 60 cm breed en ofwel 2 meter of 2.60 meter hoog.

Ik had uit voorzorg Brigitte’s auto uitgemeten om te zien of ik zonder de kofferdeur open de platen zou kunnen transporteren. Daarbij maakte ik mij zorgen of de gipsplaten niet te veel zouden ombuigen op de rugleuning van de passagiersstoel.

Omdat de IKEA wandregalen uit de kelder zijn afgebroken kon ik de zijpanelen (een soort ladders) gebruiken om daarmee een soort draagbaar voor de gipsplaten voor te bereiden:


Op die manier kon ik de gipsplaten op die “ladders” leggen en de gipsplaten van 2.00 meter lengte en 60 cm breedte gemakkelijk in de auto krijgen en heelhuids naar huis brengen.


Kijken of ik vandaag tijd genoeg vind om aan dat werkje te beginnen… want met de komende regenperiode in zicht zal het gras erg hard gaan groeien, dus vandaag beter eerst met de grasmaaier het grasveld af doen zodat er voldoende ruimte naar boven is om te groeien…


Iedereen alvast een prettig weekend gewenst!

Geplaatst in Knutselen, Lente 2007, Vals gebit?, Wist je dat...?.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.