Zondag, 6 Mei 2007


Het is officieel… de grote Belgische droogte heeft gisteren het oude rekord uit 1887 verbroken: 36 dagen zonder regen (in Ukkel), en ook bij ons in Wirtzfeld is het gisteren opnieuw droog gebleven. En ook vandaag zullen de regenwolken die gisteren ten Zuiden van ons vanuit Duitsland naar Noord Frankrijk trokken, waarschijnlijk opnieuw aan ons voorbij trekken.

Maar: ten laatste morgen, Maandag of overmorgen Dinsdag, zal de regen ook tot bij ons komen, en dan wordt er een periode van afwisselend regen, regenbuien met opklaringen de week verder bepalen.

Ook mijn kaak ontsteking is dakzij de antibiotika teruggedrongen tot normale proporties… ondertussen kan ik terug eten wat ik wil, dus ook daar keren we terug tot normaal…

Reden waarom ik gisteren nog eens snel het gras heb gemaaid, zodat het gras zich tijdens de verwachte komende natte week goed kan herstellen. Betekent dus ook dat ik morgen of overmorgen nog snel het antimos middel moet gaan sproeien, zodat dat goed in de grond kan intrekken.


Verder geen grote klussen gedaan, wel nog enkele winterbanden uit de garage naar de garagebox gebracht en daar nog twee metalen regalen opgebouwd.


Nog is er plaats in de garagebox over, dus nu kan ik verder bekijken welke spullen uit onze kelder, zolder en garage ook slechts zelden gebruikt worden en dus ook nog tot daar kunnen verhuizen.


Een mens bewaart veel te veel… maar ja, van bepaalde dingen kun je geen afscheid nemen, want als je het weggooit, dan zul je zien dat je het net de volgende week nodig hebt.

Mijn vrije tijd tijdens het regenweer wordt dan daarna benut om de renovatie van de appartementsgang thuis in het souterrain voort te zetten, maar dat wordt dus weer een ander verhaal.

Eens kijken of we vandaag van de laatste mooie dag kunnen profiteren en een “topless” ritje kunnen maken…


Geniet vandaag nog eens een keer van de zon, vanaf morgen wordt het weer een stuk “normaler” voor de tijd van het jaar!


een bezige bij in aktie…

Geplaatst in Lente 2007.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.