Dinsdag, 8 Mei 2007


Wirtzfeld, deze ochtend, wisselend bewolkt

Jongens, wat een verandering in het weer. Gisteren heeft het onafgebroken gemotregend en geregend, we hebben zelfs terug de verwarming open gedraaid, het lijkt wel herfstweer met gure windstoten, geen pretje om naar buiten te moeten, dus dat heb ik dan maar ook niet gedaan…

Voor de natuur is het natuurlijk goed dat het grondwaterpeil weer terug opgevuld wordt, maar omdat de vooruitzichten zijn dat dit de komende dagen zo zal blijven, wordt je er al gauw moe en neerslachtig van. Mijn vrije tijd heb ik gisteren na mijn kantoorwerkzaamhden dan geprobeerd op te vullen met een spannende roman, lekker bij de open haard: Das Ultimatum (Term limits) van Vince Flynn… gisteren 438 pagina’s van 576 gelezen, in een ruk door… spannend

Ik weet dat er nog beneden knutselwerk op me ligt te wachten, maar daarvoor moet ik nu toch eerst even een adempauze inlassen. Gelukkig stoort dat liggen gebleven werk niet teveel, dus of dat nog enkele dagen langer zal moeten wachten is niet zo belangrijk.

Vandaag komen overigens ook de mensen van de verwarmingsinstallateur de buizen in de kelderruimte verplaatsen en enkele nieuwe mengkranen in de badkamers, dus dat is een geldig motief om zelf even niets te moeten doen bij de verdere verbouwingswerken.

En hoe verwerken jullie deze weersverandering?

Geplaatst in Lente 2007.

4 reacties

 1. Hey,
  Ik zelf ben erg blij met de weersverandering, als student heb ik volgende maand examens en de voorbije weken was het erg moelijk om u te concentreren met al die mogelijke afleidingen. Gisterenavond was ik ook nog eens gaan lopen en het was lang geleden dat er nog eens zoveel zuurstof in de lucht zat, zalig gewoon, maar na een paar dagen zullen we het ook wel gezien hebben en weer smachten naar het terrasjesweer.

 2. Dag Hubert,

  Een vraag over je artikel van het afgelopen weekend. Ik zou graag de parachutisten ook eens zien neerstrijken. Kan je mij misschien zeggen hoe ik daar geraak? Ik ben van limburg (Riemst) en zou dat graag eens gaan bezoeken. Of een adres, dan kan ik dat in de GPS invoeren.
  Alvast bedankt voor de moeite!

  gr,
  Steven

  Het vliegveld van Spa ligt op de weg van Spa naar Francorchamps, het kan niet missen! http://www.skydivecenterspa.be/

 3. Het is een heerlijke opfrissing van de lucht en ik kan evenzeer genieten van een ( zachte) regenbui op mijn bol als van de zonnestralen. Voor mijn pas gezaaide gazon (stond op 5 dagen uit!!!) is dit uiteraard ook een welkome verandering van het weer. Het zal wel – zoals voor de meeste mensen – rapper tegensteken dan mooi weer.
  Ik hoef me niet te verplaatsen om parachutisten te zien springen. Vanuit de keuken zie ik er bij goed weer ook naar beneden komen. http://www.paraclubhoevenen.net Je kan er zowel een duosprong maken als met ’n ULM een luchtdoop mee maken.
  Voor de geïnteresseerden onder jullie, is het bij ons open deur as zondag http://www.provant.be/leren/scholen/pito_stabroek/
  Groetjes, Mies

 4. Hallo Hubert
  Na zoveel dagen zon, en even zoveel dagen zonder regen ben ik niet treurig om wat verfrissing. Had net zoals Mies , maar dan voor enkele weken, het grasperkt mechanisch verlucht , gemest en ingezaaid. Onze gevleugelde vrienden (niet die van de één of andere para-club) hebben er zich al die tijd aan tegoed gedaan. Hopelijk zal de regen nu de groei bespoedigen. Indien niet , alles opnieuw.

  Groeten,
  Jos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.