Donderdag, 10 Mei 2007


Wirtzfeld, deze ochtend, grijs

Regen, regen, regen… het schijnt inderdaad deze week niet meer droog te willen worden. Gisteren opnieuw enkele herfststormpjes over onze streek heengekregen, en ook vandaag zal het niet droog blijven.

De werkzaamheden in de kelder zijn gisterennamiddag afgerond, zodat ik daarna met de stofzuiger door het hele huis ben gegaan om de laatste sporen van de werkmensen weg te werken.

Hieronder dan een “voor en na” situatieschets van de werkzaamheden die de installateur de afgelopen twee dagen in de kelderruimte heeft doorgevoerd. Dit zijn werkzaamheden waar ik als knutselaar niet zelf aan durf te beginnen, dergelijke werkjes laat je het beste door een vakman maken.

Je moet weten waar je grenzen liggen, en bij waterleidingen kan “geknutsel” te snel tot problemen achteraf leiden, dus zodoende…

Ervoor (linker foto) en dan de situatie erna (rechter foto)


De aftakkingen naar trappenhuis en gastenwc boven


De leidingen boven het venster


De leidingen onder het plafond


Doorbraak boven de deur in de nietdragende wand


Het trajekt onder het plafond van de gang


De situatie in de garagewand

De tweede dag werden de leidingen aan elkaar gesoldeerd. Het buizensysteem werd weer volgemaakt met water, op druk gezet, gecontroleerd op ondichte plaatsen, en daarna werden de buizen in een gemeenschappelijke isolatiemantel gestoken.


isolatiemantel rondom de verwarmingsbuizen

De doorbraken werden ook weer dichtgepleisterd, en in de gang zal ik dan een houten bekleding over de buizen maken om dat trajekt zo neutraal mogelijk in het plafonddekor opgenomen te worden.

Het plafond van deze kelderruimte is nu vrij van buizen (er komt nog een houten bekleding voor de buizen langs het venster) en kan dus in een later stadium een plafondbekleding krijgen. Maar dat is voor later.

Nu ligt er eerst werk in de appartementsgang te wachten…

De verwarming kan nu weer aangezet worden, en het aktuele weer maakt dat ook nodig!

Geplaatst in Lente 2007.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.