Vrijdag, 11 Mei 2007:Morgen: bijeenkomst van onze lezers!


Het weer in Wirtzfeld, deze ochtend

Het weer in Wirtzfeld viel dan toch nogal mee gisteren: terwijl het in Vlaanderen wel geregend heeft, is het in Wirtzfeld de gehele dag droog gebleven.

De regen verwachtingen voor de komende dagen zijn ook zo, dat er vooral ’s nachts kans op regenbuien is en overdag het heel misschien droog zal blijven: zowel vandaag, alsook morgen en overmorgen.

Ook is de wind vanochtend in ieder geval al behoorlijk sterk: toen ik deze ochtend opstond stond ons pavillon “gejaagd door de wind” met een geknikt dak en moest ik dus zien dat dat snel afgebouwd werd voordat de wind er verdere gekke dingen mee zou doen:


Ik was nauwelijks klaar met het afbouwen, toen het ook al hard begon te regenen, dus met droog blijven vandaag is alvast niets. En morgen zal de wind nog verder aanwakkeren waardoor het te fris zal zijn om buiten te zitten, en ook de kans op opklaringen is ervan afhankelijk of de bewolking de overhand blijft houden.

Morgen: bijeenkomst van onze lezers!

Niet vergeten: morgen is Zaterdag 12 Mei, en dat is de datum voor de geplande bijeenkomst van lezers van de Wirtzfeld Website!

Opgelet voor lezers die zich (nog) niet aangemeld hebben en erover denken onverwacht op het laatste moment toch nog te komen:
Deze meeting is niet bij ons thuis:
omdat de weersverwachting te onzeker is om buiten te zitten, moesten we het zekere voor het onzekere nemen en een plaats vinden waar we allemaal binnen kunnen zitten. Er zijn teveel mensen aangemeld om ze allemaal bij ons thuis te kunnen ontvangen…
Dat is dus de reden dat we de meeting op een adres houden dat verleden week per E-Mail werd meegedeeld aan alle mensen die zich wel aangemeld hebben!
Last-minute aanmeldingen kunnen nog tot vanavond aangenomen worden via E-Mail: [email protected]

Gisteren moest de installateur toch nog even bij ons terug komen, want er was een gaatje ontstaan in een van onze waterbuizen die onder het plafond van de garage lopen (niet die van de verwarming, maar van het leidingwater).

Na een telefoontje waren de monteurs binnen de drie uur hier om de reparatie door te voeren.

Een typisch geval van corrosie in koperleidingen, dat we reeds vaker hier in Wirtzfeld hebben meegemaakt: het water hier is wel erg lekker en gezond, maar voor koper is het ontzettend aggressief, en ik heb er nog altijd geen goede tip over gevonden om dit probleem voor eens en voor altijd uit de wereld te helpen.

Overal kunststof buizen laten leggen is natuurlijk een alternatief, maar dat is dan een heel (duur) karwei en betekent extra breekwerk in gedeelten die nu prima zijn….
Misschien bestaan er tussenfilters die dat probleem kunnen oplossen?
Als er lezers zijn die hierover tips kunnen bijdragen, dan hoor ik dat graag.


Corrosiegaatje in de koperen waterleiding

Ikzelf ben gisteren ook weer beginnen te knutselen: de oude gipsplaten in de appartementsgang heb ik nu tot op een hoogte van 60 cm weggebroken met hamer, beitel en boorhamer en stofbril (jawel!)


en de nieuwe (groene) gipsplaten op maat gemaakt. Hierdoor is alle oude gipsplaat die waterschade heeft opgelopen (bij een oudere lekkage van de verwarming) volledig vervangen.Wel is het een hele sinecure om de gipsplaten precies in het lood van de overgebleven bovenste gedeelten te brengen…doordat ik nu watervastere (groene) gipsplaten gebruik, is er een dikteverschil omdat de nieuwere platen 12.5 mm dik en niet meer 9.5 mm dik zijn die bij de bouw in 1979 gebruikt werden.

Ik moest dus overal heel precies de oude kleefplekken op de betonstenen wegkappen om zoveel mogelijk diepte te winnen. Voorlopig ziet het er goed uit, maar de nieuwe platen zijn nog niet vastgekleefd, en die kleefpasta neemt ook weer plaats in beslag. Dat kleven wil ik vandaag doen nadat ik klaar ben met mijn kantoorwerkzaamheden.


Ik ben benieuwd of dat vastkleven vandaag ook goed zal lukken.

Indien niet, heb ik twee alternatieven: ofwel een houten sierlijst over de voeg en zo tenminste optisch het diepteverschil opvangen, ofwel over de hele hoogte nog eens een komplete gipsplaat kleven. Maar dan verlies je wel weer 3à4 cm plaats in de gang, en het kostenplaatje ziet dan ook weer heel anders uit. Toch maar proberen het zo goed mogelijk te doen.

Nu met het kleurverschil tussen gipsplaat en oud behang is het verschil natuurlijk opvallend genoeg, maar er moet hier in de gang ook nog een nieuw behang komen, en nadat dat geschilderd is, zie je dan natuurlijk ieder verschil in het oppervlakte niveau des te duidelijker, ook als alles dezelfde kleur heeft.

We zullen zien.

Morgen wordt er niet geknutseld, morgen gaan Brigitte en ik gezellig kennis maken met een aantal van onze website lezers.

Iedereen alvast een prettig weekend, en als je naar Wirtzfeld komt: goede reis!

Geplaatst in Bijeenkomst 12 mei 2007, Lente 2007.

2 reacties

  1. Veel plezier voor mogen voor de bijeenkomst en hopelijk hebben jullie goed weer. Spijtig dat we er niet bij kunnen zijn. Ik kijk uit naar het verslag. Groetjes.

  2. Bonne journée demain.
    Nous ne pouvons malheureusement pas être présent à Wirtzfeld mais nous vous souhaitons une pleine réussite.
    bravo aussi pour ce blog. Très bien fait. Et aussi une excellente occasion pour nous, francophones, de travailler notre néerlandais.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.