Maandag, 14 Mei 2007

Ook vandaag moeten we nog met regen rekening houden, maar morgen zou het de hele dag droog kunnen blijven.

Als dan ook nog de zon doorkomt, kan ik mijn anti-mos produkt eindelijk strooien, want dat moet op een natte ondergrond, maar wel pas als er een dag zonneschijn verwacht wordt.

Gisteren was een typische luie Zondag, met enkele langslapers, vervolgens de Formule 1 races in Spanje gevolgd, tegen het eind daarvan was ik aan de beurt met een uitgebreid middagdutje, en daarna volgde een heftig onweer boven Wirtzfeld met hagel en heftige rukwinden. Het weer was eigenlijk niet zo slecht, af en toe een bui, maar wel warm, totdat dan het onweer kwam en de temperatuur fel omlaag viel.

Ook waren er enkele kortere stroomonderbrekingen door de vele blikseminslagen in de omstreken, waardoor onze webcams ook even buiten gebruik waren maar later op de avond opnieuw opgestart konden worden.

Bij ons viel het uiteindelijk nog mee, maar een kleine mini tornado heeft in de bossen van de Gemeente Büllingen behoorlijk huisgehouden: een tot 1 km brede strook in de bossen van Honsfeld-Buchholz-Losheimergraben werd door de wind plat gelegd. De brandweer moest wegen vrij maken van omgevallen bomen en de stroomleidingen waren hier en daar ook beschadigd. Meer daarover misschien morgen als er meer gegevens bekend zijn.


En het circuit van Spa-Francorchams is bijtijds klaargeworden. Vanaf nu worden er speciale races georganiseerd, en op 16 September 2007 is de Formula 1 weer in Spa-Francorchamps te gast.

Er zijn gisterenavond ook nog enkele nieuwe foto’s van Mies en Marlies in de serie van de bijeenkomst op Zaterdagmiddag bijgeplaatst. Bedankt!

Fotoalbum > Wirtzfeld Gallery > Bijeenkomst 12 Mei 2007 > Alle Foto’s


Wirtzfeld deze ochtend


Wirtzfeld deze ochtend


Gisterenavond: onweer en hagel in Wirtzfeld


Gisterenavond: onweer en hagel in Wirtzfeld


Klik om te vergroten: let op terras en straat rechts: er viel heel veel water op korte tijd!

Geplaatst in Lente 2007.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.