Dinsdag, 15 Mei 2007

Gisteren is het bij ons praktisch de hele dag droog gebleven, maar daarvoor hebben we dan wel ’s avonds een hele plens regen in Wirtzfeld gekregen.

Vandaag zou het droog blijven en misschien zelfs enkele opklaringen. Tijd dus dat ik tussen de bedrijven door het antimos middel ga sproeien in het grasveld, dat wilde ik al een maand geleden doen, maar toen was het te droog, en verleden week was het te nat.

Ik heb een glazen pot gewogen en een maateenheid afgetekend op dat glas (vervolgens met tesakleefband afgedekt om de viltstiftstreep niet te beschadigen) om gemakkelijker te kunnen bepalen hoeveel gram van dat goedje in 10 liter water opgelost moeten worden (Je moet namelijk 400g per 10 m2 sproeien)


En gisteren in de late namidddag heb ik nog een uurtje aan de appartementsgang in het souterrain gewerkt. Nadat de buizen in dat gedeelte van de gang weg zijn, moest ik nog een paar latjes van de lambrizering ook wit schilderen, omdat die voorheen afgedekt waren door de isolatie van de verwarmingsbuizen.

En ik ben begonnen om de rest van het behang in die gang af te trekken. Normaal werkt dat het beste met een beetje water en afwasmiddel, en daarmee met een spons het behang insauzen. Door het afwasmiddel trekt het water sneller in het papier. Gek genoeg gaat het bij de ene baan behang beter met sop, en bij een andere baan beter zonder sop.

Waarom heb ik nog niet kunnen vaststellen. Het behang is wel erg dun, dus misschien is het een kwestie van doseren zodat het niet te snel scheurt bij het aftrekken. In ieder geval is dat een werkje dat goed moet gebeuren, zodat ik daarna de plamuur goed tussen de voeg van de oude en nieuwe gipsplaat kan aanbrengen, voordat ik ga behangen.

Hoorde overigens van Jerry (?) op de meeting Zaterdag van Wirtzfeld Website Lezers dat Jerry nogal een kei is op het gebied van pleisteren… Ik hou me aanbevolen voor elke goede tip!


De gang ziet er niet erg netjes uit voor het ogenblik, maar ik ben nog niet klaar!

Gisterenmiddag moest ik Brigitte nog eens vanwege een kontrole bezoek naar het ziekenhuis in St.Vith brengen vanwege haar achilles operatie, en op de terugweg zijn we dan via Manderveld naar Büllingen teruggereden om te kijken wat er waar was aan de berichten van de mini windhoos die veel bomen heeft omgewaaid.

Hier zijn enkele foto’s:


Overigens, komende Donderdag is Christus Hemelvaart, feestdag en op die dag is er een meeting op het vliegveld van www.feuervogel.be voor de aanwoners.

Daar horen wij dus ook bij, want de meeste ULM’s vliegen bij ons over het huis, het vliegveld ligt in vogelvlucht slechts 700 meter van bij ons. Ik zal eens proberen of ik die dag mee de lucht in mag om een paar foto’s van boven te trekken met een van de ULM’s…

Iedereen een prettige dag gewenst!

Geplaatst in Bijeenkomst 12 mei 2007, Knutselen, Lente 2007.

2 reacties

  1. Ik wens BRIGITTE nog veel sterkte en jij HUBERT nog veel werk !!!!! Hier in Oost Vlanderen hebben wij van die wind stoten niet veel gemerkt !! Ik wens jullie nog een zeer aangename dag mj

  2. Hallo Hubert

    Om later het verwijderen van behang (op gipsplaten of gips) te vergemakkelijken is het aan te raden op de platen of de gips een verflaag of een gips primer aan te brengen voor de behangwerkzaamheden aan te vatten. Als je dan binnen enkele maanden (haha) het behang wenst te vewijderen, eerst even lekker innevelen (ik doe dit dan met een tuinsproeier) en mits het behang niet voorzien is van een plastieklaagje, en mits niet verlijmd met houtlijm, valt het behang zo van de gipsplaat.
    Veel mos in je grasperk……..kalken tegen de verzuring (zou dat in onze omgeving ook helpen want men spreekt hier steevast over de verzuring van de bewoners) , doch dit is nu te laat. (bis) Kan best in het voorjaar gebeuren.

    Groetjes

    Jos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.