Zondag, 20 Mei 2007

Vandaag opnieuw wisselvallig weer in Hoog België.

Nadat mijn koorts omlaag gegaan was, heb ik eergisteren ongeveer de klok rond geslapen en gisterenochtend (vrij laat voor mijn doen) de ogen geopend… Een verkwikkende douche genomen, en genoeg ziek gevierd: dus langzaam aan, maar toch alweer opnieuw aan de slag…

Eerst dus op de weegschaal… regelmatige lezers weten dat ik aan het begin van dit jaar met het graafwerk op het terras vermeldde dat ik er graag drie kilo vanaf wilde hebben die er tijdens de winter bijgekomen waren.
Die 3 kg zijn er dus met al dat werken allang van af, ondertussen zijn het 13 kg minder geworden… inplaats van 85 woog ik gisterenochtend nog maar 72 kg… wat overeenkomt met een BMI van 23,8: wat dus erg goed is…
Dus kan ik nu weer beginnen te snoepen en me vol te stoppen…

Gisteren was overigens een heuglijke dag in Huize Savelberg…. maar laat ik bij het begin beginnen.

Stel je een puzzle voor die 5000 (VIJFDUIZEND) stukken heeft. En die al meer dan 2 jaar lang (onderbroken door één keer een pauze van enkele maanden) voor de terrasdeuren van onze eethoek op een grote plank stond en Brigitte (die dus bij ons de puzzle freak is) tergt en tergt en uitdaagt om eindelijk afgemaakt te worden. De laatste paar maanden, toen het blauwe gedeelte van de lucht aan de beurt was, heeft ze zich gezworen elke dag tenminste 10 stukjes uit te zoeken die pastten om toch eindelijk klaar te komen.

Eergisteren was het dan zover. De puzzle was klaar!

Hiep Hiep Hoera!

Onze eethoek wordt weer groter….
we hoeven onze gasten niet meer hun rug in te laten klemmen tussen puzzlebord en eettafel….
Er kan weer bewogen geworden in de eethoek…
De terrasdeuren van de keuken kunnen weer open…
Geen angst meer dat we een van de vele bakjes met voorgesorteerde puzzlestukjes van de tafel stoten…
Jabajabadoe…


De puzzle die ons 26 maanden heeft beheerst…

Voor de gelegenheid mocht die puzzle zijn laatste uurtjes pronken op de eettafel, zodat ik er een foto van kon maken. Ten eerste als herinnering, ten tweede als bewijs voor Mike in Egypte die al 3 keer naar huis gekomen was, en ondertussen niet meer geloofde dat dat ding ooit af zou worden.

Daarna werd de zus van Brigitte (de buurvrouw) gevraagd om mee te komen doen met de vernietiging van de gehate puzzle:

En dat werd dus een klein festijn…


De originele zak voor de puzzlestukjes wordt klaargelegd


De eerste hoeken worden beetgepakt


En dan kan het feest beginnen


graaien


en grabbelen… eindelijk is dat verfoeide ding weg !


De zak wordt volgestopt


Zo: wie wil deze puzzle afkopen ???

Inderdaad, als er liefhebbers zijn die het ook eens met zo’n grote puzzle willen proberen: we hebben de puzzlestukjes getest en geteld en het hele ding is dus kompleet… beslist maanden (of jaren) van genieten …(?) Kan tegen elk aannemelijk bod bij ons afgehaald worden.

Op het terras zijn de mieren ondertussen aktief geworden en hebben een hele transportroute uitgestippeld om naar hun nest ergens onder de terrasstenen in de lavakiezel te geraken. De volgende foto toont twee beestjes die met hun buit (een made) onderweg zijn.


Puur natuur: 2 mieren met een made onderweg… zwaar transport

En met de tips van de afgelopen dagen ben ik ook nog een stapje verder gegaan met het behang verwijderen in de appartementsgang: en jawel, onder het behang bleek een laag verf te zitten die over de gipsplaten heengeschilderd was. Daardoor kon ik met iets meer water het behang insmeren, en vanaf nu ging het weghalen van het behang vrij snel en proper… Bedankt voor de tips…


Ik ben ondertussen weer bezig geweest behang te verwijderen

Met als resultaat dat ik gisterenavond de hele appartementsgang vrijgemaakt heb van het behang. Was dat werken wel niet meer zo gewend na dat luieren de afgelopen dagen, maar daar moeten we maar doorheen…


Ik ben ondertussen weer bezig geweest behang te verwijderen

Als volgende stap kunnen de voegen tussen oude en nieuwe gipsplaten geplamuurd worden, voordat er dan behangen en geschilderd wordt… jaja, die gang zal toch ooit eens klaar worden.

Alvast iedereen een prettige zondag!

Geplaatst in Gratis afhalen..., Lente 2007.

2 reacties

 1. Ja,ja Hubert je bent terug goed aan het werken!!!! Toch opletten!!!! om niet te hervallen hé! nog een prettige week end mj

 2. Hubert,
  Dus hard werken en ziek worden is een schitterend dieet … en natuurlijk geen suiker meer in de koffie, daarvoor sinds enkele maanden die ti-light klontjes!
  Maar geef mij toch maar … op ’t eten letten hoor!
  Afin als je naar jou foto op de website kijkt (voorstelling) zie je het verschil duidelijk!
  Maar het is vooral rond het middel waar de kilos verdwenen zijn!
  Wees nu inderdaad een beetje voorzichtig, want ik moet marie jeanne bijtreden … Je mag er zeker van zijn dat het teveel geweest is voor jou en dat dit de reden van je koorts zal geweest zijn. ik denk eerder dat het kwam door op de tocht te staan toen de monteurs voor de verwarming hier bezig waren…
  Amaai … en Brigitte, al lachend brak je hem af terwijl je er maanden aan gewerkt had … pff! Bij ons plakken ze dit op een hard bord en hangen ze het op … om jaren daarna naar een kringloopwinkel te brengen, hahaha … Als je je maar geamuseerd hebt.
  Prettige zondag verder aan iedereen!
  Groetjes
  Marlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.