Dinsdag, 22 Mei 2007


Wirtzfeld deze ochtend

Gisteren was de warmste dag van dit jaar in Wirtzfeld, met temperatuur rond de 26°C. Vandaag zou er, na het optrekken van de ochtendmist, grote kans op regen zijn met plaatselijk een heftige onweersbui, maar de temperaturen blijven nog relatief hoog.

Gisteren ben ik ’s morgens diverse inkopen wezen doen (Brigitte kan nog altijd niet zelf rijden na haar operatie), en daarna ben ik met het plamuren en schuren van de nieuwe gipsplaten in de appartementsgang verder gegaan. Om zoveel mogelijk eventuele hoogteverschillen op te vangen moet de plamuur in meerdere keren aangebracht worden en steeds bijgeschuurd worden, zodat eventuele schaduweffekten worden vermeden tussen de oude en nieuwe gipsplaten.

En later op de middag heb ik dan het gras gemaaid, want dat was met al die regen ook weer behoorlijk gegroeid. Het anti mos produkt heb ik nog altijd niet gestrooid, weet ook niet of dat nog kan, want de gebruiksaanwijzing zegt dat je dat eigenlijk in Maart moet doen. Maar de buurman heeft het ook pas afgelopen Zaterdag gedaan, dus ik kijk nu eerst de kat uit de boom of dat bij hem nog wat wordt.
Indien niet, dan wacht ik daarmee tot volgend jaar.

Gisterenavond dan waren enkele van onze populaire Duitse TV Zenders op de sateliet niet meer te bekijken, omdat een dikke balk midden over het beeld liep met de mededeling dat ze verhuisd zijn op de sateliet en dat je de nieuwe posities moet uploaden.

Heb ik dus gedaan, en toen waren er nog maar eens 400 zenders bijgekomen. Ik heb nu ongeveer 2493 zenders op de sateliet (2 polen: Astra en Hotbird), maar circa 1500 zijn niet zonder een chipkaart te bekijken.

En nadat ik mijn keuzeprogramma’s netjes had geprogrammeerd, verloor mijn satelietreceiver opeens de hele lijst van onze eigen voorkeurslijstje (zo’n 70 zenders). Dus dan maar een komplete herinstallatie van de software gedownloaded en alle zenders opnieuw in een lijst laten opnemen. Voordat ons voorkeurslijstje (nu 88 zenders) klaar was, was het ondertussen bijna 01.00 uur geworden, dus geen tijd om überhaupt wat te kijken, maar snel naar bed.

Vandaag eens zien of ik begin met behangen, maar ik moet ook nog tussendoor een afspraak buitenshuis waarnemen, dus dat zal wel niet veel worden vandaag. Dan toch maar beter van het mooie weer profiteren als het nog zo mooi blijft als gisteren. Want zoals gezegd, de buien zullen slechts plaatseljk zijn, en we zullen gewoon moeten afwachten waar de regen valt.

Ondertussen zijn er dus deze week oefeningen op het schietterrein van Elsenborn, met als gevolg dat de straaljagers heel erg laag over Wirtzfeld vliegen:


Toch wel erg laag boven bewoond gebied!

Geplaatst in Lente 2007.

4 reacties

 1. Goede Morgen Hubert
  Hier in de lage landen (polders) mist met een zichtbaarheid tot ongeveer 700 meter.
  Kom even terug op vorige berichtjes ivm opslagcontainers
  Om je nog enige idees te geven surf even naar http://www.lbv.be/nl/verkoop/pdf/Volledig/Lenaerts-Blommaert_mei_2007.pdf zo op ongeveer pagina 20 vindt je allerlei soorten. b.v. de “cementbarak” lijkt wel wat. En voor de rest vindt je daar zowat alles dat je bij je verbouwingen kunt gebruiken.

  Het roosje van de bijeenkomst staat nog steeds 100% blakend van gezondheid. Is dus van uitstekende kwaliteit .

  Jos

 2. Hoi Hubert,

  Die vliegers vliegen bij ons in Weywertz vooral heel laag in het dal aan de Warche. Maar gisteren waren ze ook zo laag boven het dorp aan het vliegen,met als gevolg dat je dan beter oordopjes kan in doen. Maar ja ,ik weet toen wij in Beerse woonden kwamen ze nog meer overgevlogen en ook met zoveel lawaai en geregeld vlogen ze daar door die bewuste geluidsmuur.

  Ria

 3. Wel wel Jos, dat zijn containers … Nu kan Hubert kiezen …
  En het roosje: inderdaad … ik dacht daarstraks nog … zou ik het Hubert laten weten.
  Ze waren blijkbaar van uitstekende kwaliteit.
  En Ria … sinds de legerhervormingen moet ik zeggen dat wij nog weinig last hebben van straaljagers … Kleine Brogel is hier niet ver af, he. Ze vliegen nu alleen nog als ’t onweerachtig wordt …
  Er is een verhaaltje dat hier in Mol de ronde doet, dat de straaljagers de wolken uiteen drijven zodat het hier boven het ‘atoomcentrum’ niet zwaar onweert … of dit waar is weet ik niet …
  Misschien zijn er lezers die hier inderdaad meer over weten … En is dit waar?
  groetjes
  Marlies
  (moest laat werken vandaag)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.