Woensdag, 23 Mei 2007

Grijs en lichte nevel in de dalen…


Wirtzfeld deze ochtend

Gisterennamiddag hebben we weer eens een heftig onweer boven Wirtzfeld gehad, waarbij enkele keren de stroom uitviel door inslag in de hoogspanningsleidingen (denk ik).

Voordeel was dat daardoor de laagvliegers (zie gisteren) het zekere voor het onzekere hebben gekozen en niet meer kwamen storen. Wel waren er in de late namiddag overal in Wirtzfeld miltiaire jeeps met soldaten, die hun kaarten aan het bestuderen waren en de koeien in de weiden interviewden, of iets dergelijks.

Maneuvers voor de volgende humanitaire akties, denk ik. De laagvliegers zullen wel nog tot en met vrijdag het luchtruim boven Wirtzfeld onveilig maken.

Er zijn nog andere vlieg”tuigen” die ons het leven zuur maken: de vliegen zijn met dit weer erg “stekerig” en draaien de hele tijd om je heen. Echt vliegen tuig! Veel vliegen dit jaar in Wirtzfeld, overigens.
Hoe is dat bij jullie?

Ik was ’s middags bezig met het behangen van de appartementsgang, maar was met de eerste lijmsoort niet erg tevreden. Het behang dat we gekozen hebben is een soort reliëfbehang op papierbasis, en volgens de gebruiksaanwzijizng moest er bij de normale behanglijm nog extra dispersie lijm toegevoegd worden.

Die ik dus niet had meegekocht, omdat de gebruiksaanwijzing van het behang aan de binnenkant van de sticker op de rollen zat, waardoor je die pas na het openen lezen kunt.

Ook was het niet helemaal duidelijk hoeveel van die dispersielijm toegevoegd moest worden, maar na een telefoontje op de service-hotlijn in Duitsland van de behangleverancier was dat probleem ook snel opgelost.

Nadat ik de lijm had bijgekocht kon het behangwerk dan eindelijk goed beginnen, maar ook met de nieuwe combinatie was het werken niet al te gemakkelijk, een heel stuk moeilijker alleszins als met de rauhfaser van de keuken.


Lastig behang

De lijm liet zich moeilijk uitsmeren op de achterkant, en door het sterker drukken wordt het (textielachtig) patroon van dit soort papier snel vervormd, wat tot gevolg heeft dat de banen niet honderde procent vertikaal blijven. Dat betekent dus extra aanpaswerk om de stootvoegen goed aan elkaar te krijgen.
En de voegroller mag ook niet gebruikt worden, ook dat zou het profiel van het behangpapier kunnen beschadigen.

Ook de gang als objekt is een stuk moeilijker dan eerder de keuken: er zitten 5 deuren in dit gedeelte van de gang, dus dat betekent veel meer knip en plakwerk rondom de deuren en de appartements buitendeur.

Brigite kwam gisterenmiddag een kop koffie brengen en wilde een kijkje wagen, maar ik heb haar gezegd dat ze maar beter wacht tot alles gedroogd is… ik ben er zelf nog niet echt tevreden mee.

Het was bijna 09.00 uur ’s avonds voordat ik klaar was, en heb nog geen foto’s genomen van het resultaat, omdat het papier sowieso eerst moet drogen voordat ik het definitieve resultaat zal weten of alles goed gelukt is. Maar door het onweer is de luchtvochtigheid erg hoog, dus dat drogen heeft minstens 24 uur tijd nodig.

Dat is dus iets voor vanochtend of vanmiddag: ik ben benieuwd.

Nu moet ik terug aan het werk: vliegen vangen…

Geplaatst in Knutselen, Lente 2007.

Eén reactie

 1. Dag Hubert
  Dagelijks lees ik in de ochtend je belevenissen. Dat geeft mij telkens een energieshot. Ook ik ben voortdurend bezig aan onze woning in cumulatie met nog wat creatief werk als auteur van schoolboeken voor het basisonderwijs. Ik mailde je al wel eens dat ik ere-inspecteur over het basisonderwijs ben en dat ik al jaren droom van een tweede verblijf in de Oostkantons. Morgen komt Nico Knott van de Vier Jaargetijden in Nidrum wijn leveren. Daar gaan we al heel wat jaren verscheidene keren jaarlijks op hotel.
  Door omstandigheden kon ik niet op meeting van de websitefans zijn. Volgende keer hoop ik er bij te zijn.
  Eigenlijk wou ik met deze mail alleen maar zeggen dat ook hier in het Kempense Olen de vliegen het erg uithangen. Laat je voor- en/of achterdeur even op een kier dan glippen er ettelijke binnen. Vooral blauwe bromvliegen (‘dollen’ zoals wij hier zeggen) zijn goed vertegenwoordigd! Ik vraag mij af wat het gaat worden als de temperaturen zo langdurig hoog blijven. Vandaag was het hier echt een zomerse dag!
  Tot een volgende keer en hopelijk kunnen we bij gelegenheid elkaar eens ontmoeten!
  Hartelijk!
  Rudy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.