Donderdag, 24 Mei 2007

Vandaag zou het nog eens mooi weer kunnen worden, voordat de regenfronten vanaf morgen tot en met het weekend over België heen zullen spoelen. Geniet er nog even van.

Ook vandaag waren er weer vliegmaneouvres boven de schietterrreinen van Elsenborn, met de nodige luchtbewegingen dus ook boven Wirtzfeld.

Dit keer enkele foto’s van een Agusta Rodekruis helikopter die boven ons dorpje cirkelde.En hoe gaat het met het behang? Dat was gisterenochend nog niet droog.

Ik heb daarom gisteren de verwarming open gedraaid in het appartementsgedeelte zodat het behang beter kan drogen, en heb alvast de bodem opnieuw afgekleefd om de verfspetters op te vangen als ik begin met het schilderen van het behang.


Het behang heeft langer nodig als gedacht om te drogen, maar langzamerhand trekken de luchtbubbles dus glad.


Wel moest ik bij de buitendeur een van de posten bijwerken, daar trok het behang teveel lucht en moest er dus een beetje gefoefeld worden door het behang open te snijden en er opnieuw lijm onder te smeren…


Maar de overgang tussen oude en nieuwe gipsplaten is niet meer te zien, zodat ik dus geen “optische” lijst hoef aan te bregen op de hoogte van de overgang, wat ik eerst als mogelijk alternatief had overwogen. Dus toch genoeg geplamueerd en geschuurd en geplamuurd en geschuurd…


In de namiddag zijn Brigitte en ik dan nog eens naar Duitsland naar de bouwmarkt gereden (er was deze week weer een aktie van “20% korting op alles”…) om te zien hoe we het kapotte pavillon kunnen vervangen na de laatste storm.

Hebben nu besloten om een Ampelschirm aan te schaffen, die kunnen we tenminste met enkele handgrepen in een veilige stand plaatsen als er weer een herfststorm komt opzetten in de lente…

Een ampelschirm is een parasol met 3 meter doorsnede die de stok niet in het midden, maar aan de zijkant heeft zitten. Ik weet eigenlijk niet hoe je die in het Nederlands noemt… ?? Heeft natuurlijk wel geen mogelijk als windscherm zoals een pavillon, maar daar kan ik natuurlijk nog andere mogelijkheden voor bedenken.

Meer daarover morgen of overmorgen, als ik er een foto van heb gemaakt, ik moet namelijk eerst zien dat ik ook nog zware betonnen tegels vind om de parasolvoet te verzwaren, of anders moet ik zelf een steunvoet in beton gieten…
Wordt dus weer een ander werkje.

Maar vandaag dus eerst schilderen en misschien ook alvast hout gaan bestellen voor de verdere ombouw van de kelder tot slaapkamer: hout voor de houten skeletbouw als de scheidingswand met spaanderplaat, isolatiemateriaal en gipsplaten, pannenlatten tegen het plafond om daaraan de plafondverkleding (weet nog niet precies wat) te bevestigen, enzovoorts.

Maar dat wordt dus een verhaal voor de volgende keer…

O ja, en dan gisterenavond natuurlijk op DSF DE voetbalwedstrijd (Finale Chamions League) van het jaar gekeken: Milaan – Liverpool: 2:1. Het werd uiteindelijk Milaans revanche op de nederlaag van 2 jaar geleden tegen hetzelfde Liverpool.

Geplaatst in Knutselen, Lente 2007.

4 reacties

 1. Hallo Hubert,
  De behangwerkzaamheden zien er toch goed uit, hoor !!!
  En die plooibare pavillonnetjes die nu hier en daar te koop staan, die zijn toch ook wel praktisch en niet te duur: http://www.aldi.be/ALDI_BN/OFFER_BN/OFFER_22/P_OFF02.HTM, dit komt volgende week in reclame. (link werkt niet bij mij)
  Is ook wel snel dicht geklapt voor als er slecht weer verwacht wordt.

  Ik denk dat men dat een draaibare eenarmige parasol noemt. Maar als je een goeie wil zijn die wel duur. (In Duitsland: die van 3.5 meter waren 125 EUR, die van 3.00 meter 75 euro, en dan nog eens 20% korting ervan af… We hebben er van 3.00 meter gehaald).

  Spijtig voor de weersvooruitzichten, ik wou zo graag op mijn terrasje gaan zitten. Veel heb ik er nog niet van kunnen genieten. Ron heeft heel de maan juli vorig jaar zwaar labeur geleverd om het terras met die hitte van toen klaar te krijgen en toen het éénmaal klaar was, gaf de maand augustus geen mooi weer meer! Spijtig … maar het weer moeten we nemen zoals het komt … er zit niks anders op …

  Prettig weekend aan iedereen gewenst !
  Groetjes
  Marlies

 2. Ook wij hebben zo’n parasol gekocht. We gebruiken de parasolvoet van vroeger (zo’n zware ronde metalen voet). Om deze te verzwaren langs één kant (tegengewicht voor de openstaande parasol) hebben we een grote juten zak gevuld met keien (50 liter) en die erop gelegd. Dit geeft meer dan voldoende weerstand en het oogt ook nog mooi.

 3. Hallo Hubert,
  Zo’n Ampelschirm noemen ze hier in Nederland een Zweefparasol.
  Alvast prettig weekend en groetjes.Gerri.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.