Zondag, 10 Juni 2007

Eerst onze hartelijke felicaitaties aan Juju Justin Henin die voor de derde keer op rij het tennis tournooi op Roland Garos kon winnen.

Na het onweer gisterenochtend is er dan ook nog gisterennamiddag eentje over Wirtzfeld heengetrokken, en daarbij is een ware stortvloed aan hagel en regen over ons heengekomen. Later op de dag stelde Brigitte dan vast dat de waterafvoer op het terras veel vuil en zaadjes en mos had uitgespuwd.

Ik heb dan met de hogedrukreiniger en een speciale kanalisatie-reinigings-slang de regenpijp van ons huis naar de straat gekontroleerd en opnieuw vrijgemaakt, want die bleek dichtgeslibd te zijn door de grote stortvloed waardoor het water terugstuwde. Gelukkig is de regengoot aan de achterkant van ons huis en de afvoer van het terras niet verbonden met de rest van de afvalwater installatie van ons huis, maar voert het water rechtstreeks af naar het straatriool, dus gevaar voor ons huis hebben we niet gelopen.


Ook nog een beetje geknutseld, maar veel verder dan een extra legplank in de berging boven de koelkast ben ik niet gekomen.


Nou ja, ook nog een aantal dwarsliggers bij het raam van het appartement op maat gemaakt en met een ronde gatenzaag plaats voor de geplande spotjes geboord. De balken voor het raam zijn de basis voor de verkleding van de verwarmingsbuizen die onder het plafond doorlopen.


En enkele gaten geboord in de dwarsliggers van de skeletbouw wand om daar doorheen de elektrobuizen te kunnen trekken.


Maar de rest van de namiddag was ik dus bezig met die dakgoot. Er is wel altijd iets te doen.

Vandaag ga ik niets doen… of toch wel… mijn stem afgeven voor de federale verkiezingen in België…. en vaderdag vieren. En natuurlijk vliegen vangen… we hebben namelijk op het ogenblik ontzettend veel vliegen, en met dit onweerachtige weer zijn die erg lastig…

Wat er ook veel zijn: slakken… ik denk dat ik, als het vandaag inderdaad mooi weer zal zijn, eens gewoon door de tuin loop en slakken ga inzamelen in een emmertje, eens kijken hoeveel ik er vind…

Prettige Zondag!

Geplaatst in Knutselen, Lente 2007.

4 reacties

 1. Hubert,
  Justin wint voor de 4e keer in 5 jaar het tornooi Roland Garos.
  De werkzaamheden schieten toch goed op.
  De gaten om de electrische bedrading te trekken zijn denk ik op dezelfde afstand steeds gemaakt, zie laatste foto. Volgens mij is het illusionistisch bedrog het is net of het middelste gat veel verder naar links zit, of is het in ’t echt zo.
  Ik ben mijn stem nog niet gaan uitbrengen, maar we vertrekken seffens … ik ben er nog steeds niet goed uit … per slot van rekening vormen ze in Brussel een coalitie … en zijn dit dan de partijen waarvoor het volk koos? Toch zou ik als de stemplicht er niet was gaan stemmen … omdat je je dan achteraf niks kan verwijten … haha!!!

  groetjes en prettig weekend nog …
  en … een prachtige vaderdag gewenst!
  Marlies en Ron

  De plaats voor de gaten van de leidingen is inderdaad willekeurig, en hangt ook een beetje af of er een schroef van de spaanderplaat aan de achterkant in de weg zat. Het klopt dus dat de gaten niet allemaal op dezelfde plaats zitten. Ook moest ik rekening hoduen met de lengte van de boormachine om zo recht mogelijk te kunnen boren met de rondegatenzaagboor. Maar deze gaten hebben alleen een funktie om de flexibele buizen te kunnen plaatsen waarin de elektrokabels getrokken worden. Dit zijn dus niet de gaten waar straks de lichtschakelaars en stopkontakten en spotjes komen te zitten, die worden uiteraard erg symetrisch en op dezelfde hoogte geplaatst…
  Wij waren al om 10 uur in gaan stemmen (Rocherath kiesbureau) en er waren slechts 3 mensen voor ons in de “rij”… We waren dus weer snel buiten.

 2. Wij zijn al fietsend naar het stemburo gegaan! ‘Met fietsgerinkel naar de winkel!’ hahaha …
  Er was niemand voor ons. Ron stond al lang te wachten eer ik buiten kwam … vanwege de weinige reclame hier in de regio moest ik de lijsten eerst nog aflezen vooraleer ik MIJN stem kon uitbrengen … Dus eigenlijk was de slapenloze nacht nog voor niets geweest … hahaha
  En nu maar afwachten …
  Bij jullie in de Oostkantons (en/of Wallonië) vond ik Dardenne de mooist reclamefoto hebben, ik wil mij niet uitlaten over zijn politiek maar ik vind hem een grappig mannetje … en hij stond tenminste lachend op de foto … hahaha
  Nu maar rustig afwachten voor tevee vandaag … en we zullen deze avond ‘de regering’ nog niet kennen … en zullen toch nog even geduld moeten hebben … denk ik !!!

  Hier is ’t momenteel 16,9 C° terwijl ’t bij jullie 21,5 C° …
  Dus de gaten waren dan toch geen optisch bedrog !!!
  groetjes
  marlies

 3. Hallo Hubert

  Misschien een nuttige tip als je aan het elektrieken begint.
  Ook ik heb heel wat met gipsplaten en hout skeletten verbouwd en om je stekkerdozen en schakelaars stevig te verankeren is het nuttig dit in je skelet te voorzien. Immers werken met die oranje potjes is niet zo praktisch en zij durven na tijdje loslaten of uit de gipsplaat breken.
  Plaatst steeds stekkerdozen en schakelaars net boven elkaar , dit scheelt weer wat in bekabeling.
  Maak in je skelet speciale nis(sen) voor de bevestiging van deze toebehoren. De breedte van de nissen een halve cm breeder dan de werkelijke toebehoren (alles is standaard) , de gipsplaat er over, en uitsnijden, toebehoren plaatsen, afdekplaatjes erover en klaar is kees.
  Stuur je ter info via je gewoon e-post adres een schetsje

  En in verband met die slakken, en je groen, ja Ecolo heeft zit er bij jullie aan te komen

  Jos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.