Maandag, 11 Juni 2007

Opnieuw waren enkele heftige onweders in Hoog België, waardoor het luieren op het terras bruusk onderbroken werd. De Formule 1 races in Canada werden overschaduwd door een heftig ongeval van Roberto Kubisca, maar gelukkig heeft hij het ongeval relatief goed overleefd. En Nadal won opnieuw van Federer in Parijs de finale van Roland Garos.

De verkiezingen in België geven verrassende resultaten die het politiek landschap een andere dimensie gaan geven, maar voordat er een regering gevormd gaat zijn kan het best 1, 2 3 maanden (of volgens Belgische ervaringen ook wel nog 4,5 maand) duren voordat we een beslissing kunnen verwachten. Hopelijk kan de goede economische situatie deze “hervorming” goed doorstaan. Benieuwd waar het naar toe gaat met ons België.

Het weer zal ook vandaag wisselvallig blijven.

De eerste ideetjes voor slaapkamer inrichtingen zijn al binnengekomen (zie ander bericht) en ik roep iedereen nog eens graag op verdere ideeën toe te willen sturen.

Ik heb wel zelf bepaalde ideeën, maar met zoveel werk rond de verbouwing wil ik ook in de eindfase een niet alledaags resultaat bekomen en dus ideeën hebben om samen met Brigitte te overleggen hoe de inrichting er definitief zal uitzien…

Dus stuur aub jullie foto’s op…

Klik op deze foto’s om in te zoomen…

Ook andere ideeën zoals bijv het volgende bericht van Marlies zijn welkom:

Ik wil je een tip geven: op deze website kan je zelf je kamer maken, inrichten, muren kleuren, vloer en plafond maken en dan daarna in 3-D bekijken: http://www.vtwonen.nl/ en klikken op de 3D-roomplanner.
Je kan echt mooie romantische slaapkamers maken.
Mss hier en daar op internet zoeken naar bed&breakfast en dan je ogen de kost geven. Marlies…

Jammer genoeg draait deze woonplanner alleen op Windows en niet op Unix of Apple computers. moet ik dus eens op de nieuwste Apple Macintosh uittesten die in ons kantor staat en waarop je ook onder Windows kunt draaien… Ik ben benieuwd.

Geplaatst in Lente 2007, slaapkamer ideeen.

2 reacties

 1. Biber fiber

  Hallo Hubert,

  Gisteren tijdens het hardlopen rond het meer van Buetgenbach hebben we knaagsporen van bevers gezien.
  Aan de noordkant van het meer een klein stukje ten westen van de monding van de Holzwarche.
  Vlak langs het pad waren een aantal kleine boompjes (lijsterbes) doorgeknaagd met knaagschilfers (spaanders) er omheen. (zie ook het berichtje van Mies van 05-10-2006). Ik had zelf mijn camera niet bij me maar het zag er net zo uit als in de Wikipedia http://nl.wikipedia.org/wiki/Afbeelding:Bevervraat.JPG
  Eerst dacht ik dat het misschien een grapje van, bijvoorbeeld, de scouts was maar je kunt door de bosjes ook een smal spoor naar het water, ca. 2 tot 3 meter lager, zien.

  Groet,

  Bert Bakker
  NL Zwartsluis
  B Bruyères

 2. Bert,
  Ik dacht al mss marters, maar blijkbaar eten die kleine zoogdiertjes !
  Ik ben in het archief op zoek gegaan naar het berichtje van Mies op 5 oktober 2006, maar ik vind het niet.
  groetjes
  Marlies

  Ik heb het artikel wel teruggevonden (gezocht op bevers…)
  Mies schreef op 5 oktober:
  Terugkeer van de bevers ?
  Hubert,
  Geen idee of je deze site kent: http://www.waalsweekblad.be maar hier staat onder meer dit artikel te lezen:
  In de Hoge Venen zijn weer bevers gezien. Dat heeft de vereniging Les Amis de la Fagne meegedeeld, volgens de BRF. Hier staan foto’s van een eerdere ontdekking van deze waterknaagdieren in het gebied.
  Lijkt leuk maar ik zag onlangs nog een documentaire over bevers en ik vraag me af of deze diertjes er niet voor gaan zorgen dat “er geen boom meer overeind blijft”. Eén diertje legt op minder dan een week een boom om; naar ‘t schijnt…
  Groetjes enne…morgen zijn we weer in de pure natuur te gast!
  Mies
  Wat denken jullie? Zullen die paar bevers het natuurpark Hoge Venen ontbossen kunnen? En overigens, dat Waals weekblad heeft best interessante artikeltjes, ik kende het nog niet.
  Meer informatie over de bevers in Wikipedia:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Europese_bever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.