Vrijdag, 15 Juni 2007

Gisteren is het dan niet droog gebleven, maar ik heb dan toch kans gezien om tussen de buien door een deel van ons grasveld te maaien, want dan werd echt tijd. En voor vandaag zijn de vooruitzichten net zo slecht om buiten te werken.

’s Morgens naar de pedicure geweest om mijn teenbeugeltjes te vervangen, en zie daar, er is langzamerhand verbetering in zicht, ik heb nu alleen nog maar een beugeltje, de andere teen is nu dermate goed gegroeid dat er geen gevaar meer voor ingroeien is.

In de berging heb ik de gyproc platen tegen de spaanderplaat wand bevestigd, dit keer niet met specie, maar met speciale gyproc schroeven.

Die schroefjes bevestig ik met een schroeven automaat: in een plastic strip zitten schroefjes (opgelet, die mogen bij dit apparaat niet dikker dan 3.5 mm zijn, anders funktioneert het niet). De schroeven worden automatisch elke keer op de juiste plaats getransporteerd zodat de schroevendraaier, die op de machine gemonteerd zit, deze automatisch kan doorschuiven.


Op die manier hoef je het apparaat alleen maar op de juiste plaats te positioneren, en dan druk je het apparaat tegen de wand en geeft “gas” en de schroef wordt in de wand ingedraaid. De indraaidiepte kun je ook instellen, en je kunt de machine instellen op de lengte van de schroeven, die tussen 25 en 42 mm lang mogen zijn.


Jammer genoeg hadden ze in de bouwmarkt geen plastic strip-magazijnen op voorraad, maar ik heb dan maar zelf de lege strip opnieuw met de passende schroeven bijgevuld. De plastic strips kunnen een dergelijke navulling max. 5 a 6 keer aan, daarna zijn ze te veel vervormd omdat de schroevendraaier de schroefkop door het plastic heen moet drukken en daarbij dus het plastic een beetje beschadigd.


Daarna dan de voegen tussen de gyyproc platen en de schroefkoppen met gyproc specie opgevuld en laten drogen, zodat ik die vandaag kan schuren en (eventueel met rauhfaser behangen) en dan kan schilderen.


En zodoende zal ik mij vandaag en morgen ook beslist niet hoeven te vervelen…

Geplaatst in Knutselen, Lente 2007.

Eén reactie

 1. Hallo Hubert

  Je verkoper had je moeten melden dat je best voor het invoegen van de aaneensluitende platen en hoeken een voegband plaatst. Deze band behoed het scheuren van de voeg bij het krimpen. Als je gaat behangen, dan zie je de scheur niet.
  Als je zou overwegen het plaffond in gipsplaten uit te voeren, dan is deze voegband een must. Anders…. scheuren alom.
  Alvorens te behangen, of schilderen éérst een primer op de platen dan zuigt het minder, en kan je naderhand het behang gewoon afweken.
  Info ivm gipsplaten http://www.gyproc.be/at-team/doe-het-zelver/nl
  Prettig week einde
  Jos

  Jos, ik heb me terdege daarover geïnformeerd, want 28 jaar geleden toen ik de gyproc platen in ons huis heb gemonteerd, was er inderdaad nog een voegband nodig.
  Tegenwoordig schijnt de techniek echter een stap vooruit gegaan te zijn, en heb je speciale voegspecie waarop duidelijk vermeld staat dat je de platen nu zonder de voegband kunt voegen.
  Om echter helemaal zeker te gaan, heb ik er vandaag echter ook nog eens overheen behangen alvorens ik de muur van de berging morgen ga schilderen…
  Voor het plafond in de slaapkamer voorzie ik kant en klaar gelakte houten woonpanelen die met een clicksysteem in elkaar geplaatst worden op stalen onderleggers die tegen het plafond geschroefd worden (soort laminaat, maar dan tegen het plafond) omdat het werken met gipsplaten boven mijn hoofd toch een beetje moeilijk lijkt, ik doe het immers helemaal in mijn eentje…
  Ook voor de tussenwand muurverkleding aan de slaapkamerkant overweeg ik om met hout te werken ipv met gipsplaten, maar ja, ik ben er nog niet uit met mijn slaapkamer ideeën, dus dat is nog niet beslist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.