Dinsdag, 19 Juni 2007


Vandaag wordt een hete dag, met mogelijk in de Kempen temperaturen tot 30° C. Bij ons in Wirtzfeld verwachten we een temperatuur van rond de 24°C, en dat hebben we te danken aan een wind die uit het Zuidwesten komt. Probleem is dat in het Zuidwesten ook veel water ligt, dus in de loop van de dag zal er ook natte lucht aangevoerd worden die zich dan weer gaat ontladen in plaatselijke buien met hier en daar een (heftig?) onweer.


Ik heb het gevoel alsof de onweders dit jaar veel talrijker geworden zijn… Wat is jullie indruk?

De slakken zijn ook erg talrijk, onze buurvrouw had verleden week 298 stuks gevangen in haar tuin, en vandaag kwam ze een nieuw schaatlje laten zien waarin dit keer 80 stuks zaten…


Zijn die slakken bij jullie ook zo talrijk, of hebben jullie alleen onder de processie rups te lijden?

Gisteren was het hier in Wirtzfeld dus een echte opruimdag. Samen met Brigitte heb ik eens gekeken wat er in de nieuwe berging opgeslagen dient te worden, en de rest van de spullen in de garage is verhuisd naar het achterste gedeelte, behalve dan die dingen waar we dit keer afscheid van konden nemen, en dat betekende dus opnieuw een volle auto met spullen naar het containerpark….

Maar nu past Brigitte’s auto weer opnieuw in de garage.

De nieuwe berging is nog niet helemaal vol, er zijn nog 2 of drie boxen leeg, maar dat zal niet meer lang duren.
Nu nog zoeken naar een passende naam voor deze nieuwe ruimte in ons huis, er curseren al namen zoals “bonbonnière”, of “confiserie”… omdat de linker wand eruitziet als een verzameling snoepjes, en de andere wand in de kleur van cocktailsaus geverfd is…

Aan jullie dus om een passende naam voor deze berging te verzinnen…


Ik ben benieuwd…

Geplaatst in Lente 2007.

6 reacties

 1. Hubert,
  Ook in mijn tuin (St-Denijs-Westrem) krioelt het van de slakken dit jaar.
  Vele planten worden gewoon kaal gevreten, ik heb bijna een ganse doos korrels gestrooid
  maar ze blijven maar komen.
  Nog een warme dag toegewenst,
  Gaby

  Dus we zijn niet alleen met het probleem. ook een prettig dag gewenst!

 2. Dag Hubert,

  De foto’s gemaakt met je nieuwe toestel vind ik bij goed weer vaak aan de donkere kant.
  Ook die 2 eerste foto’s van vandaag.
  De lucht zou toch best iets overbelicht mogen worden?
  De webcam richting noorden geeft m.i. een betere belichting. (die fotos van vandaag zijn richting noorden…)
  Misschien meet je fototoestel de belichting te goed.
  Je foto’s gemaakt met “blits” ogen prima.
  Is me al opgevallen sinds je dat nieuwe apparaat gebruikt.

  Groet uit Landgraaf,

  Erwin

  Dag Erwin, bedankt voor je informatie, maar de weerfoto’s zijn de foto’s voor het TV weerbericht, en aangezien bij donkere belichting de wolken beter tot hun recht komen, is dit de beste instelling voor de TV… Als ik de instelling lichter maak, verdwijnen de wolken kompleet en wordt het allemaal een beetje grijs…

 3. Als je het in ’t frans wil: Le mouvement,
  alles beweegt er waarschijnlijk … of niet? (ik bedoel figuurlijk, natuurlijk … doos in, doos uit, berging in, berging uit … als er geen beweging in zit, dan is het natuurlijk geen goeie naam.
  ‘L’ Orangerie’ een tentoonstellingsruimte in vele kleurtjes … ik denk in ‘beeldende kunsten’, beroepsmisvorming … hahaha
  Een prettige warme dag gewenst aan iedereen, … hier in de Kempen is ’t puffen …
  groetjes
  Marlies en Ron

  Goed idee… benieuwd naar nog andere namen voor onze berging. En hier wordt het ook al behoorlijk warm, maar niet zo warm als in de Kempen

 4. Hallo Hubert,

  Of er meer onweders zijn dan vroeger, laat ons zeggen 40 50 jaar geleden, denk ik niet. Wat wel een verschil lijkt is dat wij vroeger meer “droge” onweders hadden, met heilicht. Als ik zo terug denk aan mijn kinderjaren dan meen ik dat er toen meer onweder was. ’t Was misschien dat we er meer op letten omdat we er schrik van hadden.
  In de tuin niet extra veel last van allerhande slakken. De egels doen hun werk naar behoren, en ook de merels pikken regelmatig een slijmdiertje mee. Merkwaardig dat er verschillende nieuwe insecten de tuin bevolken, en dat andere schijnen te verdwijnen (pissebedden , rosse mieren, de grote rode slak die gebruikt werd om stroop tegen allerhande kwaaltjes van te maken) Ook hoor ik dat de brulkikker lelijk huis houdt in de poelen. ( met die slakken ((ongewervelden)) en brulkikkers leg ik geen verband naar onze politiekers allerhande)
  Een naam voor de ……….”berging” “provisiekamer” mooi Nederlands voor “Débaras”, “Locker” of om het wat ludieker te houden “de uit zicht kamer” kortweg “’t uitzicht” . Ik ga even naar ” ’t uitzicht” een pilsje halen.
  Met dit dorstig weer zeker een goed idéé.

  Proost,

  Jos

  Gezondheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.