Donderdag, 21 Juni 2007: Zomeraanvang

Gisteren toch nog een beetje regen gekregen ter afsluiting van de Lente 2007.

Vanaf vandaag begint de Zomer. En die begint met wisselvallig weer, en met temperaturen die een stuk omlaag gaan.

En dat blijft waarschijnlijk nog tot eind Juni, volgens de weerman van de VRT.

Goed voor de studenten die nog moeten blokken voor hun eindexamen, en nu maar afwachten wat deze Zomer ons gaat brengen.

Temperatuur verloop 2007 tot nog toe…

Ter herinnering: vorig jaar Juli hadden we zeer hoge temperaturen, de maand Augustus was dan weer erg fris en regenachtig, en September 2006 was weer bijzonder warm.

Temperatuur verloop 2006…

Gisteren dus een beetje aan de elektro installatie gewerkt van de gastenslaapkamer en dankzij tips van lezers ben ik er goed doorheen gerold, zonder een keer kortsluiting te veroorzaken, en ook niet nasmeulend aan een stroomdraad blijven hangen…

Het elektrowerk is echter nog niet af, er moet nog een dimmer op de spotjes geplaatst worden (die koop ik einde deze week als er weer gedurende 2 dagen 20% korting gegeven wordt (op alles) in mijn favoriete bouwmarkt), en ik moet nog een kruisschakelaar bezorgen omdat ik de centrale kamerverlichting van zowel bij de deur alsook van weerszijden van het bed wil kunnen aan en uitdoen. Ook moeten er nog een serie stopkontakten bijgekocht worden, want stopkontakten heb je nooit genoeg…


Alleen de wandlampjes


Alleen de leeslampjes


alleen de spotjes onder de luifel van bed en venster

Voorlopig ziet de verlichting er nog niet spektakulair uit, er hangen op het ogenblik nog geen echte armaturen, en de spotjes moeten nog in de luifels ingebouwd worden, maar deze foto’s geven alvast een ideetje hoe het werk vordert.


Alles aan, behalve de plafondverlichting

De regendagen zal ik alvast goed kunnen benutten om hier verder te kunnen werken: na de elektrowerken, computerleidingen en tv verkabeling aanleggen, moet dan de wand met geluidsisolatie geisoleerd worden, daarna kan ik de wand dichtmaken, eventueel behangen of met dekoratieve houtpanelen verkleden, vervolgens het plafond en de andere wanden afwerken, een begaanbare kleerkast in de gang installeren, daarna komt de vloer aan de beurt, en (maar dan zijn we wel al een heel stuk in de zomer…) natuurlijk de aankleding van de kamer met gordijnen, spiegels, meubelen enz….

En zo blijven we dus voorlopig nog een beetje bezig…

Geplaatst in Zomer 2007.

2 reacties

 1. Hubert,

  Ik wil nog even terugkomen op de “slakkenhistorie”.
  Hier bij ons in Stasegem (West-Vlaanderen) hebben we ook huisjesslakken in overvloed.
  Niet alleen in de tuin, ’s morgens zijn er slijmsporen in de veranda op het kunstgras.
  Maar de slakken zelf zijn wel niet te vinden.

  Groetjes,
  Luc en Nicole

  misschien de “sporen” volgen…?

 2. Hallo Hubert
  Ja watte, je lijkt wel door de elektriekers microbe gebeten.
  Heb je verschillende stroomkringen opgebouwd gevoed door een afzonderlijke aftakking van je hoofdbord ?
  Indien niet loop je de kans dat alles “warm” gaat lopen als er bv. nog een TV of een ander groot gebruiker bijkomt.
  Alfons uit Landen kan je zeker vertellen hoeveel watt je door je leidingen van 2,5 mm kan afnemen. Ik dacht dat je per 2,5 mm beperkt bent tot 10 Ampères, dus 2200 watt.
  Jos

  Geen probleem met de hoeveelheid: de aftakkingen zijn afgezekerd door 2 groepen van 16 Amp, en vroeger liepen in deze ruimte op dezelfde groepen een zware frankeerautomaat met elektrisch aangedreven voedingsband, twee diskkopieerders, een hoogcapaciteit fotokopieerder en 2 laserprinters. Nu worden er hoofdzakelijk LED’s geïnstalleerd die elk 1,3 Watt verbruiken, plus enkele leeslampjes, wandlampjes en een plafond verlichting, plus een iMac /TV die max 220 Watt gebruikt. Dus geen vergelijking met het vroeger verbruik op deze stroomgroepen. Het wordt immers een slaapkamer, en geen werkruimte meer in de zin zoals dat vroeger was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.