Reisbericht Marlies: Wandeling Losheimergraben

We waren vandaag even in Atzerath. Op ’t einde van ’t schooljaar is ’t druk bij ons op ’t werk en mijn vrij weekend van volgende week gaat eraan. Er is tentoonstelling en we moeten tijdens de openingsuren aanwezig zijn. Alleen kan ik mijn collega moeilijk laten opdraaien voor die 20 uren.

Dus moest er een gaatje gezocht worden om heel wat arbeid te gaan verrichten in de tuin.Na het middageten, om 15 uur, zijn we nog een wandeling gaan maken in Losheimergraben.

Mooi weer hebben we gehad.

De natuur is momenteel grillig.

Op onze weg vonden we een paddestoel en 50 meter verderop stonden de bosbessen volop te genieten van het zonnetje. Ze zijn al mooi dik en donkerpaars · ze mogen alleen nog niet geplukt worden. Pas na 15 juli, denk eraan!!!

In het bos waren enkele bomen geschalmd door de staatsboswachter. Hij markeert de kleine bomen met de voorkant van de ‘koningshamer’ en snijdt zo een stuk van de schors weg. Met de achterkant van dit werktuig wordt de stempel van het ‘koninkrijk België’ in de boom geslagen: dit teken is een leeuw.

Op onze wandeling, ik ga altijd wat achterop, hoorde ik hel gepiep en een klein vogeltje dat waarschijnlijk uit zijn nestje was gevallen. Het zocht een schuilplaats, want het kon nog niet vliegen · mooi he · maar ’t was wel bang, ocharme.

In Hullscheid in ’t bos ontmoeten we mensen die in het bos hout aan ’t ruimen waren met een oude tractor. We hebben een babbeltje gemaakt en toen begon het te druppen en zijn we snel allemaal huiswaarts gereden.

groetjes,

marlies en ron

Geplaatst in Reisverslagen Lezers, Zomer 2007.

Eén reactie

  1. Hallo wandelaars,

    Voor de wandelaars die graag in de buurt van Wirtzfeld gaan stappen is er een stevige wandeling ( 17,7 km) beschreven in de krant “De Standaard” van 9 en 10 juni. In bijlage 2 “De wijde wereld” staat een volledige beschrijving: vertrekkende van Wirtzfeld richting Mürringen, Weissenstein, langs de Holzwarche naar Rocherath en zo terug naar Wirtzfeld. Voor zover ik het begrepen heb staat ze ook in het boek ” 20xlogeren en wandelen in de Ardennen” van Julien van Remoortere. De moeite waard om te doen.

    Veel stapplezier.

    Jef

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.