Zaterdag, 23 Juni 2007

Gisteren bijna de hele dag op kantoor gewerkt, dus amper tijd om te knutselen gehad. Buiten viel er af en toe een regenbui, de ene keer al wat meer dan de andere.

Ook dit weekend blijft het wisselvallig, regelmatig een bui en temperaturen die steeds verder omlaag gaan. Geen echt begin van de Zomer!

Bij het kantoorwerk hoorde ook een beetje rekenwerk om mijn boodschappenlijstje voor vandaag op te stellen, ivm de ontbrekende elektro spullen, de aankoop van houten panelen voor plafond en wandverkleding, voor de nissen boven venster en achter het bed, en noem maar op.

Dankzij mijn klantenkaart is er dit weekend 20% korting op alles, en dan kan het schelen om de spullen nu te halen in plaats van pas begin volgende maand. De houten panelen moeten sowieso eerst acclimatiseren voordat ik die kan bevestigen.

Gisteren heb ik een “testje” gedaan met enkele restjes van de laminaatplanken van de keukenvloer: getest met de rondegaten zaag en met de cirkelzaag om te zien of de laminaat met deze machines splintert.
Doet het dus niet, je krijgt een heel nette en gladde zaagsnede en de openingen zijn ook perfekt.
Regelmatige lezers zullen weten dat ik het laminaat voor de keukenvloer indertijd met de handzaag heb gezaagd, en ik wil zeker zijn dat ik dit keer de machines kan inzetten voordat ik met de “echte” houtpanelen begin, want hier is veel meer zaag- en snijwerk nodig als voor de keukenvloer.
Zodoende.

Vervolgens heb ik provisorisch enkele stukken laminaat met dubbelzijdige (tapijt)kleefband aan de voorkant van de luifel boven het venster bevestigd. Benieuwd of dat vandaag nog is hangen gebleven, of dat dat los komt. Is in ieder geval slechts een test, de kleurkeuze voor de luifel wordt pas bepaald door de aanschaf van de “echte” houtpanelen…

Omdat achter de luifel de verwarmingsbuizen lopen, moet de verkleding daarvan gemakkelijk weg te halen zijn in geval van noodzakelijke reparaties. De spaanderplaat die ertegen komt zal geschroefd worden, maar die schroeven ogen natuurlijk niet mooi.

Ik zou het natuurlijk ook kunnen behangen en dus de schroeven onzichtbaar maken, maar dan is het behang kapot op het moment van reparatie. Heb ik immers gezien met de reparatie van het rolluik…

Met een op deze manier gekleefde houtverkleding is de eindlaag gemakkelijk en zonder beschadiging weer weg te halen, en daarna weer met nieuwe kleefband terug aan te brengen. Met kleine spijkertjes werken heeft geen zin, die zouden het laminaat (MDF plaat) doen scheuren bij het verwijderen.

Denk ik althans.

Ik houd me in ieder geval aanbevolen voor ervaringsberichten hieromtrent van de lezers!

Maar goed, eerst vandaag eens zien welke soort houtpaneel ik zal aanschaffen, er zijn nameijk diverse verschillende uitvoeringen en kleuren en dan speelt natuurlijk ook de prijs een rol. We zullen zien.

Ik ben er alleszins zoet mee vandaag, en morgen vertel ik er dan meer over…

Geplaatst in Lente 2007, Zomer 2007.

2 reacties

 1. Hubert,
  Prettig weekend eerst en vooral …
  Is de temperatuurmeter in orde???
  Hij meet sinds gisteren 16°, zelfs om middernacht.
  ’t Zou natuurlijk kunnen dat het constant 16 gradeb blijft, he … dan is er niks aan de hand.
  Maar ik vind het wel raar.
  Afin,
  groetjes aan iedereen en nu ga ik werken …
  Marlies

  Nee, de temperatuur is wel gevallen, en nu stijgt die weer, 17°C op het ogenblik… op de weerstatisitek toont die de goede kurve, maar deze nacht heeft de vermelding onder onze websitetitel stilgestaan op 16°C, maar dat was ook te zien aan de uurtijd die aangegeven werd, dat was de tijd van gisterenavond. Een hulpprogramma die deze tekst regelmatig moet updaten was opnieuw stilgevallen, heb ik deze ochtend moeten rebooten. Jochen zal dat eens nader moeten bekijken…

 2. Hubert,
  Op de tijd had ik niet gelet … zou kunnen, dus !
  Ken jij ‘GUPPA’? Het is een plakkerig goedje van hout gemaakt in de verschillende kleuren. evt. kan je daar ook de vijzengaatjes mee opvullen zodat die dan de kleur van het hout krijgen en minder opvallend zijn.
  Maar mss oogt het toch niet mooi genoeg … Het valt er mss ooit ook wel eens uit maar dat is geen probleem, want er is voldoende in het potje om jaren mee toe te komen. Alleen goed dichten natuurlijk, want het droogt ook uit.
  groetjes
  Marlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.