Zaterdag, 7 Juli 2007

Het zou vandaag een mooie dag moeten worden maar voorlopig is het nog zwaar bewolkt in onze streek en van de zon is er nog geen spoor.

Hopelijk breekt de bewolking in de loop van de ochtend open en kunnen we een beetje buiten werken na deze lange regenperiode.

Update: rond half twaalf begint nu bij ons ook de zon door te breken…

Justin Henin verloor gisteren de halve finale in Wimbledon… jammer Juju !!

Vandaag begint ook de Tour de France, hopelijk houden ze het dit keer een beetje “schoner” dan de vorige keren…

Gisteren heb ik praktisch de hele middag aan een klepje zitten te werken, en ben drie keer opnieuw moeten beginnen. Eerst kreeg ik de scharniertjes niet op zijn plaats (de scharnierkant van het deurtje liep tegen de balk bij het openen),

en toen ik dat uiteindelijk had opgelost, paste het boorgat voor het sleutelgat niet precies. En toen ik dan de derde klep maakte, viel een hamer op het paneel en was er een kras in, dus dan nog maar eens opnieuw beginnen.

Dit klepje moet ervoor zorgen dat men gemakkelijk aan de elektro installatie onder het hemelbedplafond kan komen zonder de (toekomstige) paslijsten rondom te moeten verwijderen.

Je ziet, ook een “handige hubert” moet af en toe zijn grenzen erkennen. Maar de aanhouder wint, en het vierde klepje is dan toch wat geworden.

Er moeten natuurlijk nog her en daar plafondlijsten op maat gemaakt worden en afdeklijstjes langs de spiegelnis en hemelbedplafond, maar ik ga nu eerst profiteren van het mooie weer en trek de tuin in… het gras groeit met die regen ontzettend snel en als ik me daar niet om bekommer, wordt het volgende week te hoog om in één keer af te doen.

En daarna ga ik lekker op het terras zitten met een ijsje, en begin dan eens rustig na te denken over de pleisterwerkzaamheden langs de deur (die moet ook nog ingebouwd worden), over de leidingen van hifi en tv, over de mogelijke nachtkast of regaaltjes naast de bednis, een dressoir, en de begaanbare kleerkast in de gang.

En Brigitte mag zich langzamerhand gedachten gaan maken over de kleurkombinaties van het behang, de vloerbedekking en de gordijnen.

En dat kunnen we het beste doen op een zonnig terras!

Als de zon doorbreekt, tenminste…

Prettig weekend iedereen!

Geplaatst in Zomer 2007.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.