Zaterdag, 14 Juli 2007

Vandaag is het nationale Feestdag in Frankrijk…

Uit Wikipedia:
Quatorze Juillet (in het Frans: Fête nationale) is in Frankrijk de jaarlijks nationale feestdag (14 juli) ter viering van de bestorming van de Bastille-gevangenis in 1789 waarmee het begin van de Franse revolutie werd ingeluid.

Quatorze Juillet wordt in Frankrijk traditioneel gevierd met veel vuurwerk. Er zijn vaak talloze festiviteiten. Op de ochtend van de 14e juli wordt begonnen met een grote militaire parade op de Champs-Elysées ten overstaan van de zittende president van de republiek.

Gisteren was het feest in Bree: Kim Clijsters is in alle vroegte gehuwd met Brian Lynch, en niet zoals ik eerst dacht eergisteren.

En in de Tour de France was opnieuw een etappezege voor een Belg, dit keer voor Tom Boonen himself, die daardoor ook de groene trui terugveroverde.

En vandaag is het begin van enkele zomerse dagen in België, na een langere periode van regen…

Gisterennamiddag is inderdaad de regen weggetrokken, de opklaringen zijn breder geworden en de temperaturen klimmen verder omhoog…

En een buur heeft onze weiden achter het huis gemaaid… met de verwachte zonnige periode de komende paar dagen kan het hooi dan snel drogen en ingehaald worden voordat het volgende week Dinsdag opnieuw begint te regenen…

Of het met het maaien te maken heeft weet ik niet, maar gisterenavond werd ons terras opeens overvallen door een hele kolonie vliegende mieren (?). Ze waren net zo groot als normale vliegen, en ik kan me niet herinneren er zoveel gezien te hebben.

Ze zijn alleszins erg sloom, vliegen niet weg als je je je hand er naar toe beweegt,

en laten zich dus ook gemakkelijk platslaan…
Het vervelende is dat ze zelf ook op zoek zijn naar menselijk gezelschap, zo had ik er enkele in mijn haar en ook een paar tussen mijn hemd op mijn rug…

Geplaatst in Zomer 2007.

3 reacties

 1. Hubert, ben je zeker dat je geen honinglotion aan gedaan hebt? Dat is misschen de redenen dat de vliegende mieren naar jou kwamen!!! grapje!!!!!

  Ik ben een natuurmens en gebruik zelden extra geurtjes… maar vandaag heb ik ze niet meer gezien, ze zullen dus op doortocht geweest zijn

 2. De mannetjes bevruchten de vrouwtjes in de lucht en sterven kort daarop. De bevruchte vrouwtjes zoeken al vliegend een nestelplaats. Hebben ze die eenmaal gevonden, dan werpen of bijten ze hun vleugels af en gaan verder ongevleugeld door het leven. Het grootste deel van haar nageslacht is ongevleugeld, tot er weer gevleugelde mannetjes en vrouwtjes ontstaan, die uitzwermen.

  Bron : http://www.museumkennis.nl

 3. Hallo Hubert

  Ook hier zijn de “vliegende mieren” uitgevlogen. Is wat later dan andere jaren, en dat zal te maken hebben met de late , natte zomer.
  In vergelijking met de vliegende mieren hebben wij zo’ een 3000 levens .haha……
  De Irish Roses (geen rozen maar struiken met honderden((dag)) bloemen, bloeien reeds sedert 14 dagen. Dit is dan weer een maand te vroeg, en voorspeld mogelijk een vroege winter.
  Aan allen nog een zonnig week einde.

  Jos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.